Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Temelínské cyklobusy zahájí sezonu

O prvním dubnovém pondělí se opět rozjede netradiční benefit, který ČEZ nabízí zaměstnancům Temelína. Šest měsíců teď mohou využívat při cestě do práce cyklobusy. Přeprava kol nic nestojí, zaměstnanci platí pouze jízdné.

Do práce autobusem, domů na kole. Takto se od pondělí mohou přepravovat zaměstnanci elektrárny Temelín. Mezi pracovníky je o tuto službu zájem. Jen loni netradiční benefit využilo pět stovek lidí. Vedení elektrárny vidí v cyklobusech i vyšší bezpečnost svých zaměstnanců při cestě do práce.

„Zavedení cyklobusů na vybraných linkách je především o bezpečnosti. Poměrně hodně zaměstnanců chce jezdit do práce na kole, ale brzy ráno bývá horší viditelnost, navíc nejkratší trasy jsou frekventované,“ vysvětlil vedoucí temelínské komunikace Petr Šuleř.

Energetiky benefit nestál s výjimkou pořízení nosičů prakticky žádné náklady, jen velmi drobnou komplikací jsou mírně delší časy autobusů na vybraných zastávkách, kde se kola nakládají. To se děje na první nástupní stanici, mimo zastávky městské hromadné dopravy. Nehrozí tak kolize s autobusy, které zajišťují přepravu cestujících uvnitř města.

„Denně do Temelína navážejí zaměstnance téměř dvě desítky autobusů. Na pěti linkách budou ráno jezdit i s nosiči kol. Z Českých Budějovic bude vyjíždět hned pět cyklobusů, po jednom z Týna nad Vltavou a Bechyně," uvedl mluvčí Jaderné elektrárny Temerlín Marek Sviták s tím, že kapacita každého držáku umožní převážet šest kol. Z Budějovic vyjíždějí tyto autobusy na Temelín v rozmezí od 5:25 do 6:10 hodin.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, České Budějovice, Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelínské cyklobusy zahájí sezonu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.