Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na dvou budějckých křižovatkách nebudou řídit provoz semafory. Ale jen dočasně

Mnohem opatrnější budou muset být v prvním květnovém týdnu účastníci silničního provozu na dvou křižovatkách v Českých Budějovicích. Nebudou tam totiž fungovat semafory. Na jedné křižovatce vyřadí světelnou signalizaci z provozu návazné práce stavby IGY 2 a na druhé přerušení dodávky proudu kvůli údržbě zařízení. Naštěstí se jedná jen o dočasný stav a je možné, že se vše povede udělat i rychleji, než je v původním plánu.

Výstavba českobudějovického Obchodního centra IGY 2 si také žádá návazné stavební úpravy. A ty se dotknou v prvním májovém týdnu dopravy v této lokalitě. V pondělí 1. května by totiž mělo dojít k vypnutí světelné signalizace na křižovatce ulic Pražská a Pekárenská. Semafory nebudou fungovat maximálně do pátku 5. května.

„Vypnutí je nutné kvůli přemístění stožáru a návěstidel světelných signalizačních zařízení (SSZ) na vjezdu z Pražské ulice od centra, pro připojení nových návěstidel na vznikajícím ostrůvku pro chodce a nezbytných prací na doplnění a úpravách v řadiči SSZ. Snahou bude období bez světelné signalizace co nejvíce zkrátit,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. Ten zároveň žádá řidiče a chodce, aby v následujícím týdnu věnovali dopravní situaci na křižovatce ulic Pražská a Pekárenská zvýšenou pozornost.

Bez semaforů budou muset řidiči zvládnout ve středu 3. května od 7:45 do 15:00 hodin také průjezd křižovatkou ulic Nádražní / Strakonická a Generála Píky / Jírovcova. Tady nebude světelná signalizace fungovat z důvodu přerušení dodávky elektrické energie.

„Město o tom informovala společnost E.ON s tím, že se jedná se o plánované práce na zařízení distribuční soustavy, což jsou rekonstrukce, opravy, údržba a revize,“ vysvětlil náměstek Petr Podhola.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky semafor, České Budějovice, Petr Podhola, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dvou budějckých křižovatkách nebudou řídit provoz semafory. Ale jen dočasně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.