Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Páteřní silnice z Budějc směrem na Plzeňsko se modernizuje. Němčice se tak dočkají obchvatu 

Modernizaci páteřní komunikace II. třídy zahájil v těchto dnech Jihočeský kraj. Za dočasná dopravní omezení ve směru z Českých Budějovic na Plzeňský kraj budou řidiči už příští rok odměněni prakticky novou a kapacitně plně vyhovující silnicí v sedm a půl kilometru dlouhém úseku mezi Češnovicemi a Němčicemi.

Obyvatelé Němčic se navíc mohou těšit na nový obchvat, který vyvede dopravu z centra obce.
„Nový obchvat výrazně uleví obyvatelům Němčic, kteří se zbaví nebezpečné a nepříjemné dopravní zátěže vedené přímo centrem obce,“ upozornil radní pro dopravu Jiří Švec a pro ilustraci připomněl výsledky celostátního sčítání dopravy v roce 2016, kdy vyšlo najevo, že Němčicemi projede 5198 vozidel denně, z toho 912 je nákladních.

Modernizace silnice i s obchvatem budou stát dohromady téměř 182 milionů korun. „Obchvat Němčic si vyžádá náklady okolo sto milionů korun, modernizace úseku mezi Češnovicemi a Němčicemi pak téměř 82 milionů korun,“ upřesnil radní Švec s tím, že plných 85 procent uhradí Evropská unie, zbytek peněz jde z krajského rozpočtu.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky silnice, modernizace, kraj, Němčice, obchvat, doprava, Češnovice, České Budějovice, Plzeňský kraj, Jihočeský kraj, Jiří Švec, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Páteřní silnice z Budějc směrem na Plzeňsko se modernizuje. Němčice se tak dočkají obchvatu   |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.