Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Stavba propojení sídlišť Vltava a Máj si vyžádala změny na křižovatce ulic Strakonická a Husova

Změnu v řazení jízdních pruhů a úpravu světelné signalizace na křižovatce ulic Husova a Strakonická v Českých Budějovicích přinesly práce při stavbě propojení sídliště Máj a Vltava.

Počet jízdních pruhů je od začátku tohoto týdne ve zmiňované lokalitě snížen ze směru Husova třída z centra a ve směru ze Strakonické ulice ze tří na jeden.

„Pro tuto fázi stavby byla upravena světelná signalizace tak, že jsou zde nyní tři různé signální plány pro ranní špičku ve směru od sídlišť, pro normální provoz v průběhu dne a pro odpolední dopravní špičku. Křižovatka je řízena pevným programem, a to z důvodu provizorního umístění stožárů světelného singalizačního zařízení a chybějících detekčních smyček. Nově je odbočení na Husově třídě od severu na Strakonickou ulici řízeno vyklizovací šipkou tak, aby bylo umožněno opuštění křižovatky při odbočení vlevo,“ popisuje náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

„Žádáme řidiče, aby při průjezdu touto křižovatkou věnovali změněnému dopravnímu značení a vlastnímu provozu zvýšenou pozornost," vyzývá k co největší opatrnosti Podhola.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky křižovatka, oprava, změna, pruh, řazení, ulice, Strakonická, propojení, sídliště, Vltava, České Budějovice, Sídliště Máj, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba propojení sídlišť Vltava a Máj si vyžádala změny na křižovatce ulic Strakonická a Husova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.