Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Železniční přejezd v Bukovci vyřadila závažná porucha, cesta do Kaplice se protáhne

Závažná porucha geometrické polohy koleje a přejezdové konstrukce vyřadila minimálně na dva dny železniční přejezd na Bukovci u Kamenného Újezdu. Znamená to jediné – dopravní komplikace na silnici I/3, která je hlavním tahem do Rakouska. Oprava by mohla skončit v sobotu ráno.

Ve směru od Českých Budějovic je doprava vedena z křižovatky silnic I/3 a I/39 na silnici I/39 do Českého Krumlova, odtud přes silnici II/157 přes Chabičovice – Mirkovice do Kaplice nádraží, kde se znovu napojuje na silnici I/3. Uvedená trasa platí pro veškerou dopravu.

Naopak ve směru od Dolního Dvořiště jsou objízdné trasy dvě. Pro automobily do 7,5 tuny vede po silnici I/3 ke křižovatce u Holkova, následně se doprava přesouvá na silnici II/155 a přes Horní Třebonín vede ke křižovatce se silnicí I/39, po níž se vozidla dostanou až do Českých Budějovic.

Nákladní automobily nad 7,5 tuny jedou po silnici I/3 až do Kaplice nádraží, kde odbočí na silnici II/157. Po ní dorazí do Českého Krumlova ke křižovatce se silnicí I/39, která je dovede až do Českých Budějovic. Uzavírkou je ovlivněna i autobusová linková doprava, zrušena je například zastávka Kamenný Újezd, Štilec II nebo spoj 24 linky 330030. Železniční doprava hlásí omezení pouze v rychlosti vlakových souprav.

Štítky doprava, omezení, železniční přejezd, opravy, silnice, Bukovec, Kaplice, Kamenný Újezd, Rakousko, České Budějovice, Český Krumlov, Mirkovice, Chabičovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železniční přejezd v Bukovci vyřadila závažná porucha, cesta do Kaplice se protáhne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.