Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na některých jihočeských silnicích se může tvořit náledí

V Jihočeském kraji jsou dnes, v úterý 19. prosince, všechny silnice sjízdné s opatrností. Ve vyšších polohách Strakonicka a Jindřichohradecka leží na cestách nižších tříd ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Nejvyšší denní teploty budou kolem nuly, zpočátku se může místy tvořit náledí.

 „Všechny silnice jsou sjízdné s opatrností, protože tady máme teploty od minus pěti do minus 20 stupňů. Je tu místy mlha, tak se může stát, že bude namrzat,“ řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jiří Novotný. 

Zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření jsou místy na Písecku. Silničáři vyjeli v noci jen s částí své techniky, obnovovali zejména posyp. Silnice prvních tříd a úseky ošetřované chemicky jsou holé a suché, někde mokré. „Všechny jsou sjízdné, nemáme hlášeny žádné problémy, v kraji jsou zatím dvě dopravní nehody,“ řekl dispečer.

V jižních Čechách bude dnes zpočátku převážně polojasno. Během dne přibude frontální oblačnosti, později bude místy sněžit. Nejvyšší denní teploty se očekávají minus dva až plus jeden stupeň Celsia.

Foto pixabay.cz | Zdroj ČTK

Štítky sjízdnost, silnice, jižní Čechy, počasí, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, okres Strakonice, Jiří Novotný, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na některých jihočeských silnicích se může tvořit náledí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.