Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silnice na jihu Čech jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V noci měli silničáři několik výjezdů

Většina silnic v jižních Čechách je sjízdná se zvýšenou opatrností. V noci měli silničáři jen několik výjezdů. V kraji dnes, ve středu 27. prosince, se bude rtuť teploměru pohybovat od tří do šesti stupňů Celsia.

„Noc byla klidná, měli jsme jenom několik výjezdů na Budějovicku, Strakonicku a Táborsku, teploty byly od minus šesti do plus jedna, žádné problémy," řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Otakar Zich.

Bez omezení jsou sjízdné silnice II. a III. tříd na Táborsku, v ostatních okresech se zvýšenou opatrností. Vozovky I. tříd jsou sjízdné bez omezení v okresech Strakonice a Tábor, ve zbytku kraje se zvýšenou opatrností. „Někde v lesních úsecích nebo nad vodou to může klouznout, ale vyjížděli jsme preventivně, je to ošetřené," podotkl dispečer.

Nejnižší teploty se v noci na jihu Čech pohybovaly kolem minus deseti stupňů. Na Březníku bylo minus 11,5 stupně Celsia, Jezerní slať měla minus 10,4 stupně, na Rokytské slati bylo minus deset stupňů. „Ještě to někde může klesnout," řekla Svatava Křivancová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

V kraji bude je zataženo až oblačno. Večer na jihu a západě se objeví místy déšť, v polohách nad 800 metrů sněžení. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od tří do šesti stupňů, v 1000 metrech na horách kolem čtyř stupňů Celsia.

Foto pixabay.com | Zdroj čtk

Štítky sjízdnost, silnice, teplota, silničář, Česko, stupeň Celsia, Jihočeský kraj, Otakar Zich, okres Tábor, okres Strakonice, Český hydrometeorologický ústav, Tábor, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na jihu Čech jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V noci měli silničáři několik výjezdů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.