Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na některých jihočeských silnicích je zledovatělá vrstva sněhu

Na některých jihočeských silnicích je zledovatělá vrstva sněhu. Silničáři zasahují v okresech Český Krumlov, Jindřichův Hradec a Prachatice, kde sněží. V kraji budou nejvyšší teploty od jednoho do čtyř stupňů a mohou se tvořit sněhové jazyky.

Na Prachaticku měli silničáři ráno v terénu veškerou techniku – 25 sypačů. Na Krumlovsku bylo devět sypačů, hlavně na Šumavě. „Ve 20 hodin jezdili Šumavu také Vimperáci. Na Jindřichohradecku, v Dačicích a Studené, jsme měli výjezd ve tři hodiny ráno. Podle radaru sem míří sněhový mrak, takže očekáváme výjezd i ostatních dispečinků. Komplikované je, že je pod tím umrzlá vrstva sněhu, i když krytá posypem, ale pokud na to ještě napadne trošku sněhu, je to kluzké,“ řekl náměstek provozního úseku Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Vykouk.

Hasiči v jižních Čechách zasahovali v noci na dnešek u sedmi spadlých stromů. Ve čtvrtek odstraňovali kolem 20 stromů, řekl operační důstojník jihočeských hasičů.

V kraji bude dnes zřejmě oblačno až zataženo, občas sněhové přeháňky. Na Šumavě čekají meteorologové sněžení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od jednoho do čtyř stupňů, na horách v tisíci metrech bude kolem minus dvou. Od vyšších poloh může vát vítr s nárazy až 15 metrů za sekund a mohou se tvořit sněhové jazyky.

Zdroj ČTK

Štítky sjízdnost, silnice, jižní Čechy, počasí, okres Prachatice, Český Krumlov, Šumava, Jindřichův Hradec, Prachatice, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na některých jihočeských silnicích je zledovatělá vrstva sněhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.