Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jihočeští silničáři koupí sypače za více než 83 milionu korun

Jihočeští silničáři koupí letos dvacet nových sypačů za 83,2 milionu korun. Jde o nákladní vozy včetně radlic a sypacích nástaveb. Silničáři mají 186 sypačů, které postupně obnovují, některé jsou 30 let staré.

Kvůli novým sypačům byla dvě výběrová řízení. „Měli jsme to vysoutěžené na dvacet nosičů se sypacími nástavbami, zvláštní výběrové řízení bylo na radlice. Když sečtu náklaďák, sypací nástavbu a radlici, jsme u jednoho auta na (ceně) 4,16 milionu korun,“ řekl náměstek provozního úseku Správy a údržby silnic (SÚS) Jihočeského kraje Jan Vykouk.

Za letošní leden spotřebovali jihočeští silničáři 22 243 tun posypových materiálů. Je to meziročně o 13 335 tun méně. Náklady na zimní údržbu činily letos v lednu asi 65 milionů korun, o 33,5 procenta méně než loni za stejný měsíc.  „Nejvíc zásahů je na Prachaticku a Českokrumlovsku, pokud padal sníh, bylo to převážně na Šumavě. V nižších polohách jsme spíš řešili náledí a lokální problémy. Na Šumavě to bylo plošné,“ řekl Vykouk.

Všech 186 sypačů měli silničáři v terénu 8., 9. a 26. ledna. Podobných dní bývá za zimu deset až patnáct. První sypač v zimní sezoně vyjel loni 30. října na Šumavu.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky sypače, silnice, zima, údržba, Šumava, Jihočeský kraj, okres Prachatice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští silničáři koupí sypače za více než 83 milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.