Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Oprávnění do parkovacích zón budou moci získat i zaměstnanci pečovatelských služeb a lékaři

Rada města schválila změnu ceníku parkovacích zón, která zohlední pečovatelské služby a lékaře dojíždějící za pacienty. S nimi se v původním ceníku parkování v Českých Budějovicích nepočítalo.

Získání parkovacího oprávnění do parkovacích zón v Českých Budějovicích bylo možné pouze pro lidi s trvalým bydlištěm v daném místě. Původní ceník nepočítal s možností parkovacího oprávnění pro lidi, kteří vykonávají veřejně prospěnou činnost. Radní však původní ceník doplnili a nyní mohou parkovací oprávnění získat například lékaři, kteří navštěvují své pacienty v jejich domovech.

„Jde o doplnění ceníku o možnost získání parkovacího oprávnění pro všechny veřejně prospěšné právnické osoby, které poskytují pečovatelské služby bez ohledu na jejich sídlo a praktické lékaře s takzvanou návštěvní službou. Konkrétně se jedná například o Městskou a Diecézní charitu, Český červený kříž, IVAS – agenturu domácí zdravotní péče a další. Ty vykonávají zdravotní a ošetřovatelské služby u klientů v domácím prostředí, stejně jako někteří praktičtí lékaři, kteří za svými pacienty dojíždějí. Těmto žadatelům bude umožněno získat parkovací oprávnění,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Nově zavedený parkovací systém, který akcentuje trvalé bydliště, musí podle Svobody umět na tuto skutečnost rozumně reagovat.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky parkování, modré zóny, parkovací oprávnění, lékař, pečovatelská služba, pacient, České Budějovice, Jiří Svoboda, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprávnění do parkovacích zón budou moci získat i zaměstnanci pečovatelských služeb a lékaři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.