Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Na Zelený čtvrtek se bude v autobusech městské hromadné dopravy rozdávat čokoláda

Budějcký dopravní podnik si připravil na Zelený čtvrtek spolu se Selesiánským střediskem mládeže a hráči Dynama sladkou akci. Každého, kdo na sobě bude mít kousek zeleného oblečení, totiž dvoučlenná hlídka odměnní typickou velikonoční sladkostí.

„Ve čtvrtek 29. března, tedy na Zelený čtvrtek, budou od 15:00 do 17:00 hodin ve vybraných autobusech a trolejbusech dvojčlenné hlídky, které cestující, kteří budou mít část oděvu v zelené barvě, odmění čokoládovým vajíčkem. Hlídky se budou skládat z dobrovolníků Salesiánského střediska mládeže a také fotbalistů A-týmu SK Dynamo České Budějovice,“ uvedl mluvčí dopravního podniku Viktor Lavička.

A jak hlídku poznáte? Jeden z členů na sobě bude mít tričko s nápisem „Zelená nás baví“ a v ruce košík s vajíčky.

„Pořádání těchto akcí má za cíl nejen zpříjemnit cestujícím jízdu v městské hromadné dopravě, ale také edukativní podtext, kdy připomínáme dny či svátky, které mají u nás výraznou tradici,“ řekl ředitel dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Ke spolupráci na této akci záměrně podnik přizval českobudějovické Salesiánské středisko mládeže a také Sportoví klub Dynamo České Budějovice. „Symbolika spojení se Zeleným čtvrtkem a Velikonocemi je u všech tří naprosto odlišných subjektů ve výsledku jednoduchá. Dopravní podnik zajišťuje spojení a čas Velikonoc je časem setkávání, Salesiáni zajišťují volnočasové aktivity pro děti a mládež v duchu křesťanských hodnot a fotbalisté hrají na zelených hřištích,“ vysvětlil Lavička.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky Zelený čtvrtek, mhd, dopravní podnik, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Zelený čtvrtek se bude v autobusech městské hromadné dopravy rozdávat čokoláda  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.