Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Provoz na jihu Čech ztíží opravy na silnici I/3 i mostu v Římově

Několik uzavírek na silnici I/3, na silnici v šumavské Lenoře, opravy mostů v Písku, Římově, Veselí nad Lužnicí i Žďákovského mostu zkomplikují během léta jízdu řidičům v jižních Čechách. Některé uzavírky budou úplné.

Na silnici I/3 jsou nyní dvě uzavírky – u Holkova a v Kaplici nádraží. V plánu je i oprava části Velešín - Zvíkov. Práce na 1,3 kilometru dlouhém úseku potrvají pět až šest týdnů a stát by měly 13,6 milionu korun.

Na konci května by měla na silnici I/3 začít oprava v úseku Dolní Dvořiště - státní hranice v délce 1,44 kilometru. „Bude to částečná uzávěra, provoz bude řízen ručně a semafory,“ uvedla Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Náklady na dva měsíce trvající uzavírku budou19,1 milionu korun.

Na silnici I/3 plánuje ŘSD ještě opravy dvou mostů v Doubí na Táborsku, kde se budou například zesilovat nosné konstrukce. Opravy za 51,5 milionu korun by měly trvat od května do prosince. Objížďka povede po bývalé I/3, silnici s mostem, kde budou provoz řídit semafory. Dva mosty se budou za 39,5 milionu do konce roku opravovat v Písku. Jde o částečnou uzavírku, vždy je zavřená polovina mostu a po druhé polovině se jezdí obousměrně. Střídavě po polovinách se bude do 9. července jezdit i na silnici I/19 v úseku Žďákovský most - Kostelec nad Vltavou, kde ŘSD řídí dopravu ručně a semafory. V místě se pokládá asfalt, práce budou stát 29,6 milionu.

Opravovat se budou mosty i silnice

Desítky oprav plánuje Jihočeský kraj. Nejnáročnější pro řidiče budou podle Klásy opravy mostů na silnicích druhé třídy, kde budou úplné uzavírky. „Největší problém asi bude zkoordinovat opravu mostu na silnici 155 v Římově, kde to souvisí s akcemi okolo, což je dodělání Lidické ulice v Českých Budějovicích a oprava silnice I/3,“ upozornil vedoucí krajského odboru dopravy a silničního hospodářství Jiří Klása

„Poměrně problematická může být ve Veselí nad Lužnicí rekonstrukce mostu na silnici 14718,“ řekl vedoucí krajského odboru dopravy a silničního hospodářství Jiří Klása. V Římově je plán oprav červenec až listopad, ve Veselí zatím není znám začátek, hotovo má být v září. „Bude to úplná uzavírka a jsou tam poměrně limitující objízdné trasy,“ upřesnil Klása k Veselí. Mosty se budou opravovat i na silnici druhé třídy 140 v Bílsku na Strakonicku a na šumavské Kvildě. V obou případech to bude úplná uzavírka.

Oprava za 35,6 milionu korun potrvá deset týdnů na silnici I/4 v části Nová Hospoda - Drhovle. Začít by měla v květnu. Zde bude provoz řízen ručně a semafory. V červnu začne oprava silnice I/39 v Lenoře. Práce na dvoukilometrovém úseku za 40 milionů korun potrvají dvanáct týdnů. Provoz bude řízen ručně i pomocí semaforů, v nejužším místě bude úplná uzavírka.

ČTĚTE TAKÉ: Na silnici z Budějc k hranicím s Rakouskem začala další oprava, mohou se tvořit kolony

Tři měsíce by měla trvat i oprava silnice I/4 Vimperk - Solná Lhota, která začne v červnu, práce budou stát 30,1 milionu korun, uzavírka bude částečná. Omezení platí i při stavbě obchvatu Strakonic, který by měl být zprovozněn v září. Ve stejném měsíci chce ŘSD začít stavět obchvat Chýnova na Táborsku, práce na 26 měsíců budou stát téměř půl miliardy korun.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky doprava, silnice, opravy, komplikace, jižní Čechy, oprava, Veselí nad Lužnicí, Česko, Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj, Písek, Lenora, Žďákovský most, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na jihu Čech ztíží opravy na silnici I/3 i mostu v Římově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.