Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Špitál buduje druhý vjezdový pruh z ulice Boženy Němcové

Vybudování druhého vjezdového pruhu na parkoviště českobudějovické nemocnice za stávající zastávkou městské hromadné dopravy v ulici Boženy Němcové potěší řadu řidičů. Vybudování tohoto druhého vjezdu také souvisí s novou zastávkou městské hromadné dopravy v prostoru parkoviště, kam bude zajíždět nová midibusová linka.

„Vlastní zastávka je v současné době již dokončena a nachází se přímo před vstupním terminálem na parkovišti. Toto umístění zastávky umožní její využití jako koncové „točny“ nové linky městské hromadné dopravy číslo 24, když při výjezdu z parkoviště bude autobus odbočovat doleva na ulici  Boženy Němcové, po které bude pokračovat zpět až ke koncové zastávce u parkoviště v Jírovcově ulici,“ uvedla tisková mluvčí Nemocnice České Budějovice Iva Nováková.

Zastávka je standardní a oproti jiným zastávkám se liší pouze v tom, že zde nemůže docházet k příjezdu více linek a tudíž stačí její délka pouze pro jeden autobus a to navíc autobus kratšího provedení – dopravní podnik bude na této zastávce provozovat autobus velikosti midi.

„Cestující čekající na autobus budou moci kromě využití přetaženého zastřešení vstupního terminálu využít při čekání také celý prosklený terminál, který je vytápěný a je z něho na zastávku dobře vidět, přičemž vzdálenost od vstupních dveří k zastávce je pouze asi dvacet metrů,“ řekla mluvčí.

Nemocnice České Budějovice považuje vybudování této zastávky za další rozšíření komfortu pro pacienty a návštěvníky nemocnice, a proto uvedenou zastávku včetně vybudování druhého vjezdu na parkoviště financuje z vlastních prostředků. „Celkové náklady obou částí této stavby včetně závorového systému nového vjezdu a včetně projektové dokumentace činí zhruba 890 tisíc korun,“ upřesnila Iva Nováková.

Štítky doprava, nemocnice, parkoviště, vjezd, pruh, automobil, zastávka, závora, České Budějovice, Božena Němcová, městská hromadná doprava, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špitál buduje druhý vjezdový pruh z ulice Boženy Němcové  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.