Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Rekonstrukce frekventované budějcké křižovatky začíná. Na konci července bude řízena semafory

Úplná a částečná uzavírka ulice L. B. Schneidera čeká budějcké řidiče už od soboty 16. června. Důvodem je rekonstrukce křižovatky s ulicí Boženy Němcové. Křižovatka se podle průzkumu nachází na hranici kapacity pro světelně neřízené křižovatky, proto na ní budou nově osazeny semafory.

Úplná uzavírka čeká část ulice L. B. Schneidera vedoucí k nemocnici. Objízdná trasa bude vedena ulicí Pabláskova, kde bude dočasně zakázáno stání vozidel. Východní rameno, tedy silnici spojující ulici Boženy Němcové a Lidickou třídu, bude uzavřeno jen částečně. Doprava zde bude vedena jednosměrně.

ČTĚTE TAKÉ: ANKETA: Frekventovanou křižovatku u budějcké nemocnice budou řídit semafory 

Rekonstrukce křižovatky, kterou podle průzkumů denně projede až dvacet tisíc aut, by měla trvat od soboty 16. června do úterý 31. července. Náměstek primátora Petr Holický upozornil, že stavba za 11,2 milionu korun bude probíhat se zachováním plného provozu ulicí Boženy Němcové v pracovních dnech. Uzavírky budou zhotoviteli umožněny pouze ve státem uznávaném svátku a o víkendech.

Návrh dopravního řešení křižovatky ulic B. Němcové a L. B. Schneidera vychází ze studie, jíž předcházel průzkum, který ukázal, že je na hranici kapacity pro světelně neřízené křižovatky. „Z tohoto důvodu byla křižovatka navržena jako řízená semafory. Stavební úpravy zahrnují připojení k dopravně řídící ústředně, instalaci zařízení pro příjem signálu z jednotek aktivní preference umístěných v oprávněných vozidlech, které jim zajistí volný průjezd křižovatkou, a také servisní činnost na dobu čtyř let. Po ukončení stavby budou před křižovatkou nově vyznačeny odbočovací pruhy. Stání v ulici L. B. Schneidera směrem k ulici Lidická zůstane zachováno. Upraven bude tvar dělicího ostrůvku. Stávající dopravní zrcadlo zůstane na místě,“ popisuje chystané změny Holický.

Štítky doprava, křižovatka, změna, semafor, B. Němcové, L.B. Schneidera, Božena Němcová, průzkum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce frekventované budějcké křižovatky začíná. Na konci července bude řízena semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.