Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na částečně uzavřené silnici se zatím nepracuje. I tak auta z Lidické do L. B. Schneidera nemohou

Už několik dní je uzavřená frekventovaná budějcká křižovatka ulic Boženy Němcové a L. B. Schneidera. Rekonstrukce, na jejímž konci budou křižovatku řídit semafory, ale trápí nejednoho řidiče. Na některých částech ulic se totiž stále nic neděje. I přesto je ale zdobí značky zákaz vjezdu.

Rekonstrukce uzavřela ulici L. B. Schneidera už v sobotu 16. června. Část od ulice Boženy Němcové k Lidické třídě je průjezdná jen jedním směrem, druhá část, vedoucí k budějcké nemocnici, je kompletně uzavřená. Narozdíl od první zmiňované části, u nemocnice už probíhají první úpravy.

Důležitou spojkou z Lidické třídy k budějcké nemocnici tak řidiči neprojedou. Jediným důvodem je ale značka zákaz vjezdu, jejíž dodržování pečlivě hlídají strážníci městské policie. Proč je tedy ulice, na níž se na první pohled nic neděje, uzavřená?

Podle budějckého náměstka primátora Petra Holického už město do stavby zasahovat nemůže. „Křižovatka byla předána zhotoviteli a práce, které na ní probíhají, nebo neprobíhají, už jsou plně v jeho kompetenci. Město sice nějakým způsobem dohlíží na dodržení harmonogramu, ale není v naší moci odstranit značku, protože se na daném úseku nic neděje,“ vysvětluje náměstek s tím, že ne všechny práce, které je třeba udělat, jsou hned vidět.

ČTĚTE TAKÉ: Rekonstrukce frekventované budějcké křižovatky začíná. Na konci července bude řízena semafory

Zhotovitelská firma má na zakázku šestačtyřicet dní. Hotovo by tak mělo být na konci července. Podle Holického by se rekonstrukce neměla krýt s chystanou opravou Lidické třídy. Alespoň jeden z těchto úseků totiž musí zůstat průjezdný.

Štítky rekonstrukce, křižovatka, L. B. Schneidera, Boženy Němcové, semafor, Božena Němcová, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na částečně uzavřené silnici se zatím nepracuje. I tak auta z Lidické do L. B. Schneidera nemohou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.