Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Práce na budějcké křižovatce ulic Jírovcova a Pekárenská skončí dříve

Řidiče určitě potěší zpráva, že práce na rekonstrukci budějcké křižovatky ulic Jírovcova a Pekárenská pravděpodobně skončí o měsíc dřív. Křižovatka v novém kabátě tak zřejmě bude fungovat už 13. července. Ovšem dokončovací práce místo ještě na čtyři dny zcela uzavřou.

Celková rekonstrukce českobudějovické křižovatky ulic Jírovcova a Pekárenská začala 13. dubna. „Hlavním důvodem stavebních úprav bylo zvýšení bezpečnosti. Místo je velmi frekventované a v minulosti tam docházelo k častým nehodám. Vyslyšeli jsme také přání tamních obyvatel, kteří o úpravy město oprávněně žádali,“ vysvětlil důvody rekonstrukce křižovatky náměstek českobudějovického primátora František Konečný.

Kompletní oprava spočívala v rozšíření křižovatky o odbočovací pruhy vlevo do Jírovcovy ulice v obou směrech, frézování a následné úpravě povrchů. Součástí byla i překládka dvou sloupů trakčního vedení a instalace světelného signalizačního zařízení. Popisované změny přišly na 11,5 milionu korun.

Dokončovací práce ale místo úplně uzavřou, a to o svátečních a volných dnech. Konkrétně od 5. do 8. července. „Uzavřeným úsekem po Pekárenské bude moct jezdit jen městská hromadná doprava,“ upřesnila informace mluvčí českobudějovické radnice Jitka Welzlová.

Štítky doprava, oprava, křižovatka, Pekárenská, Jírovcova, České Budějovice, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na budějcké křižovatce ulic Jírovcova a Pekárenská skončí dříve  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.