Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Správa a údržba silnic dostane na zimu nové stroje za více než padesát milionů korun

Jihočeský kraj modernizuje vozový park Správy a údržby silnic Jihočeského kraje. Na nadcházející sezonu tak bude o jihočeské silnice pečovat šest nových kolových traktorů a deset sypačů. Z předpokládané ceny zakázky kraj podle náměstka hejtmanky Antonína Kráka ušetřil na dva další sypače.

„Snažíme se teď obměnit všechny vozy, abychom se s nimi dostali pod stáří dvacet let. Chceme vyměnit hlavně ty nejstarší, které máme. V posledních letech navíc každá správa dostala kolem pěti nových vozů,“ uvedl na tiskové konferenci náměstek hejtmanky Antonín Krák.

Kraj pro Správu a údržbu silnic pořídí celkem šest nových kolových traktorů, které vysoutěžil za zhruba 12 a půl milionu korun včetně DPH. Kromě toho také koupí klasické sypače, jejichž cena byla v rámci tendru zhruba 42 milionů korun včetně DPH. „Zakázky jsme vysoutěžili na pětaosmdesát procent ceny, takže jsme ušetřili částku, za níž by se daly pořídit další dva sypače,“ prozradil Krák.

Správa a údržba silnic Jihočeského kraje má aktuálně kolem 250 sypačů.

Štítky Správa a údržba silnic, Jihčeský kraj, kolový traktor, sypač, zima, silnice, Jihočeský kraj, údržba, Antonín Krák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa a údržba silnic dostane na zimu nové stroje za více než padesát milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.