Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Křižovatka u nemocnice je dokončena. Semafory možná ještě nepůjdou

Jen několik málo hodin dělí řidiče v Českých Budějovicích od otevření rekonstruované křižovatky L. B. Schneidera a Boženy Němcové. Po posledních úpravách bude křižovatka ve středu 1. srpna uvedena do zkušebního provozu, během něhož nebudou s největší pravděpodobností spuštěny nové semafory.

„Může se stát, že v rámci zkušebního provozu, podobně jak tomu bylo na křižovatce Pekárenské a Jírovcovy ulice, nebude prozatím povolen světelný režim semaforu,“ uvedl náměstek budějckého primátora Petr Holický s tím, že celou situaci ještě upřesní.

ČTĚTE TAKÉ: Rekonstrukce frekventované budějcké křižovatky začíná. Na konci července bude řízena semafory 

Nové semafory by měly zjednodušit průjezd křižovatkou nejen řidičům, ale i sanitkám zdravotnické záchranné služby. Na jejich vozidla by totiž měla nová světla zareagovat přepnutím semaforu na zelenou.

 

Důvodem rekonstrukce byla potřeba zvýšit bezpečnost křižovatky. „Před křižovatkou jsou nově vyznačeny odbočovací pruhy. Stání v ulici L.B. Schneidera směrem k ulici Lidická je zachováno. Upraven byl tvar dělicího ostrůvku. Na místě zůstalo i původní dopravní zrcadlo,“ popisuje změny náměstek primátora Petr Holický. 

Práce podle něj vyšly na 11,2 milionu korun. Po dokončení bude město pokračovat na Lidické třídě, kterou opravuje spolu s Jihočeským krajem.

Štítky doprava, křižovatka, změna, semafor, B. Němcové, L.B. Schneidera, Božena Němcová, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka u nemocnice je dokončena. Semafory možná ještě nepůjdou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.