Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opravy se budějcká křižovatka ulic O. Nedbala, J. Boreckého a Husovy třídy letos nedočká

Nejeden řidič zakleje při projíždění křižovatky ulic Oskara Nedbala, Jaromíra Boreckého a Husovy třídy v českobudějovických Čtyřech Dvorech. Frekventovaná křižovatka je totiž dost děravá a je docela uměním se všem výtlukům a vytlačeným kolejím v asfaltu vyhnout. Ale křižovatka se kompletní opravy hned tak nedočká. Stavební firmy mají tolik práce, že o tuto zakázku nemají nyní zájem.

Velmi blízko k označení tankodrom má křižovatka ulic Oskara Nedbala, Jaromíra Boreckého a Husovy třídy v Českých Budějovicích. Velmi frekventovaná křižovatka je samá díra hlavně při odbočení z Husovy třídy směrem na sídliště Máj. Na Husově třídě jsou od směru z Českého Vrbného vytlačené hlubší koleje od těžkých aut. Křižovatce ulevila propojka sídlišť Vltava a Máj, provoz na ní trošku ochabl, ale poškození zůstalo. Ví o tom i Správa a údržba silnic Jihočeského kraje, která má Husovu třídu v péči. Ta čekala s opravou na zprovoznění zmiňované propojky. Ovšem kompletní oprava komunikace je v nedohlednu. 

„Víme o velmi špatném stavu zmiňované komunikace, která potřebuje kompletní přefrézování, ale bohužel, firmy jsou pro letošek zcela vytížené, mají plno a tak se s touto zakázkou do jejich programu letos nedostaneme. Proto musíme opravu odložit na příští rok," vysvětlil ředitel Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Štícha.

Neutěšený stav křižovatky se ale správa snaží zmírnit vlastními silami, tedy dočasným vyspravením nejhorších míst. „Vyspravili jsme nerovnosti a pokud dojde k lokálnímu zhoršení, opět místa opravíme. Ale jak už jsem řekl, kompletní oprava musí počkat," dodal Štícha.

Křižovatka ulic Oskara Nedbala, Jaromíra Boreckého a Husovy třídy není jedinou komunikací v krajském městě, která doplatila na nabitý program firem, které mají tolik práce, že si mohou ze zakázek hodně vybírat.

Na začátku prázdnin musel kraj upustit od položení nového povrchu části frekventované Husovy třídy od křižovatky s Branišovskou ulicí téměř až k autobusovým zastávkám naproti výstavišti. Z investiční akce sešlo kvůli vysoké ceně, která vzešla ze soutěže na zhotovitele zakázky. A ta se odvíjela od situace ve stavebním trhu, která žene ceny vysoko, protože firmy mají hodně zakázek. „Dlouho takový stav nepamatuji, ale věřím, že situace bude příští rok lepší," podotkl ředitel.Štícha.

Štítky společnost, doprava, křižovatka, oprava, Husova třída, ulice O. Nedbala, České Budějovice, Oskar Nedbal, Jaromír Borecký, Jihočeský kraj, Sídliště Máj, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy se budějcká křižovatka ulic O. Nedbala, J. Boreckého a Husovy třídy letos nedočká  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.