Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidickou čeká letos další rekonstrukce za 31 milionů korun. Začít by se mohlo v červnu

Lidickou třídu čeká tento rok další rekonstrukce. Trvat by měla tři a půl měsíce a vyjde celkem na 31 milionů korun. O náklady se společně podělí Jihočeský kraj i město.

Modernizace se týká úseku od železničního přejezdu u Papírenské ulice až na konec města. V rámci Jihočeského kraje bude obnoven asfalt, opraveny přechody pro chodce v ulicích J. B. Foerstera, Plánská, Chmelenského, Buděšínského a Papírenská-Slunečná. 

„Ve většině tam vznikne nový dělící ostrůvek. Stávající odvodnění bude doplněno o 18 vpustí a současně se nahradí asfalt cementobetonovou podkladní deskou u autobusové zastávky Poliklinika Jih. V gesci města bude u všech pěti upravených přechodů osazeno speciální nasvětlení chodeckým světlem a v některých místech dojde na opravu chodníků i obrubníků,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Rekonstrukce vyjde na 31 milionů korun. Celkem 27 milionů hradí kraj, město doplatí zbylé 4 miliony korun. Podle Moravce by se mohlo začít s modernizací už v červnu tohoto roku. 

Práce jsou rozdělené do tří etap. V první fázi neprojedou stavbou auta nad šest tun, kromě autobusů a vozidel stavby. V druhé a třetí fázi oprav bude zákaz vjezdu platit pro všechna auta vyjma MHD a stavařů, a to ve všední dny a v třetí fázi o víkendu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky rekonstrukce, Lidická třída, doprava, omezení, České budějovice, Jihočeský kraj, Ivo Moravec, Josef Bohuslav Foerster

Lidickou čeká letos další rekonstrukce za 31 milionů korun. Začít by se mohlo v červnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.