Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Správa železniční dopravní cesty postaví v Písku novou zastávku, bude blíž centru

Správa železniční dopravní cesty začne ve druhé polovině roku stavět novou vlakovou zastávku Písek jih, která lidem zkrátí cestu do centra města. Náklady budou necelých 21 milionů korun. Zastávka by měla být hotová v říjnu. Kvůli pracím bude na trati nepřetržitá výluka od 10. do 25. září.

Nová zastávka bude blíž k centru než tamní železniční stanice. Zastávku postaví firma Edikt. Stavbu zastávky na trati 201 Tábor - Ražice žádaly Jihočeský kraj a město Písek. Bude ji tvořit 90 metrů dlouhé nástupiště s bezbariérovým přístupem pro lidi s postižením. Město vybuduje parkoviště pro cestující. „Na podzim bude zastávka hotová. Předpokládám, že by to mělo být v říjnu,“ řekl mluvčí SŽDC Pavel Tesař.

SŽDC plánuje letos v jižních Čechách několik staveb. V září začne modernizovat trať v úseku Soběslav - Doubí na Táborsku. Práce za necelé čtyři miliardy korun potrvají do dubna 2023. SŽDC začne letos také stavět přestupní terminál na nádraží ve Strakonicích, opraví výpravní budovu a vybuduje zázemí pro cestující. Opravovat bude i některá nádraží.

Pokračuje i modernizace trati Sudoměřice - Votice, jež začala loni, skončí v roce 2021 a náklady jsou 4,3 miliardy Kč. SŽDC modernizuje také trať mezi Dynínem a Ševětínem za 754 milionů Kč, práce potrvají do ledna 2020. „V Dyníně bude nástupiště blíž k obci, opravuje se zastávka Neplachov,“ řekl Tesař.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky železnice, stavby, Písek, Správa železniční dopravní cesty, Jihočeský kraj, Pavel Tesař, Tábor, Ražice, Soběslav, okres Tábor, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železniční dopravní cesty postaví v Písku novou zastávku, bude blíž centru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.