Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějce chtějí za sto milionů upravit vozovnu trolejbusů

Budějce připravují úpravu vozovny trolejbusů, po níž by sem mohla městská hromadná doprava přijíždět ze dvou směrů. Zatím se trolejbusy do vozovny dostanou jen z Pražské třídy. Po úpravě by jako příjezd mohly využívat i trasu z třídy Generála Píky. Náklady na tento projekt činí zhruba 100 milionů korun.

Město chce úpravu stihnout do příštího roku, kdy se bude kvůli rekonstrukci uzavírat Pražská třída. „A ta je jediným příjezdem pro trolejbusy do vozovny dopravního podniku u hřbitova," uvedl budějcký primátor Jiří Svoboda.

Pokud by neexistovala druhá přístupová trasa trolejového vedení, dopravní podnik by musel zajistit obslužnost linek pomocí autobusů. Podle Svobody však není v silách města takové množství vozů sehnat. „Ale i ze strategických hledisek jsme se rozhodli, že vybudujeme druhý příjezd do vozovny dopravního podniku,“ řekl.

Dodal, že město shání na projekt, který mimo jiné vyžaduje vybudování nových trolejí, peníze z dotace. Podle něj je zásadní otázkou, aby nový přístup do vozovny byl hotov dříve, než Ředitelství silnic a dálnic začne v příštím roce Pražskou třídu rekonstruovat. „Kdyby ŘSD vozovku opravovalo za provozu MHD, což by znamenalo ponechat pruh pro průjezd trolejbusů, uzavírka by trvala osm měsíců. Pokud budeme mít druhý příjezd do vozovny, kompletní uzavírka se zkrátí na přibližně tři měsíce,“ dodal primátor.

Autoři | Foto Redakce

Štítky MHD, stavby, správa, České Budějovice, Jiří Svoboda, dopravní společnost, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce chtějí za sto milionů upravit vozovnu trolejbusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.