Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kruháč na Okružní se dočká úprav, dojde k rozšíření silnice

Kruháč na Okružní, který je místem častých dopravních nehod, se dočká úprav. Podle Jana Kudrleho není kruhový objezd nebezpečný. Problém je v tom, že řidiči na okružních křižovatkách neumějí jezdit. Dojde proto k rozšíření silnice do dělícího trojúhelníku a na výjezdu na silnice I/34 dojde ke zrušení středního dělícího pásu včetně veřejného osvětlení.

Směrem od Lišova projede denně i 40 tisíc vozidel a podle dopravních odborníků je přetížený. „Nejnebezpečnější manévr je přejetí z levého jízdního pruhu, toho vnitřního do pravého jízdního pruhu za účelem následného vyjetí z kruhového objezdu," řekl jihočeský koordinátor BESIPu Václav Kovář.

Problém je podle ŘSD v řidičích, kteří neumějí na okružních křižovatkách jezdit. „Nemyslím si, že okružní křižovatka je v současné době nebezpečná, ale řidiči bohužel na okružních křižovatkách neumí jezdit. Impulsem bylo zrychlit pohyb dopravních prostředků v prostoru kruhového obejzdu a tím zajistit rychlejší pohyb vozidel,“ uvedl vedoucí oddělení přípravy českobudějovické pobočky ŘSD Jan Kudrle.

Na křižovatce dojde hned k několika úpravám. „Dojde k doplnění bypassu ve směru od Rudolfovské ulice na silnici I/34 do Lišova pro samostatný pohyb vozidel mimo kruháč (nemusí se dávat přednost vozidlům pohybující se v prostoru křižovatky). V prostoru vjezdu do kruhového objezdu dojde k rozšíření silnice do dělícího trojúhelníku a na výjezdu na silnici I/34 dojde ke zrušení středního dělícího pásu včetně veřejného osvětlení,“ dodal Kudrle.

Řidiči by se změn mohli dočkat v červnu příštího roku. Náklady vyjdou na zhruba 17 milionů korun. V tuto chvíli se čeká na vydání stavebního povolení. Po jeho získání bude vypsané výběrové řízení. 

Foto Redakce

Štítky Okružní, úpravy, ŘSD, silnice, kruhový objezd, Ředitelství silnic a dálnic, Lišov, Václav Kovář, BESIP

Kruháč na Okružní se dočká úprav, dojde k rozšíření silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.