Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Konec dlouhým kolonám? Kruháč v Litvínovicích čeká přestavba

Kruhový objezd v Litvínovicích je trnem v oknu nejednomu řidiči. Dobrou zprávou tak může být, že ho čeká přestavba. Tu bude za dva a půl milionu korun provádět Ředitelství silnic a dálnic. Práce by neměly nijak výrazně omezit dopravu.

„Ten kruháč je tady šílený, jezdím pracovat za Budějce a pokaždé jsou tady kolony. Ráno, odpoledne, večer. Pokud se to bude přestavovat, tak je to jedině dobře,“ popsal situaci Martin Lukáč.

Hlavním důvodem přestavby je právě plynulejší průjezd křižovatkou. „Při nájezdu do okružní křižovatky od jihu se počítá s tím, že bude obnoven levý jízdní pruh, který bude od toho pravého fyzicky oddělen plastovými pružnými sloupky tzv. balisetami. Z levého jízdního pruhu bude možné odbočit do Litvínovic, případně pokračovat rovně ve směru do Českých Budějovic. Nově upravený pravý samostatný pruh a takzvaný bypass okružní křižovatky umožní jízdu pouze rovně ve směru do Českých Budějovic,“ popsal část úprav vedoucí provozního úseku ŘSD Tomáš Voráček.

Upraven by měl být i nájezdový poloměr na okružní křižovatku. „Úprava bude provedena tak, aby byl umožněn komfortní průjezd těžkým nákladním vozidlům a autobusům,“ dodal Voráček.

Pracovat se bude za úplného provozu

Stavba by neměla podle Voráčka nijak výrazně omezit dopravu. „Stavební úpravy by měly probíhat za úplného provozu, omezením rychlosti na 30 kilometrů za hodinu, pouze při úpravě středového prstence bude řízen provoz kyvadlově a tyto práce se budou provádět o víkendu, kdy jsou menší intenzity provozu,“ uzavřel.

Kdy by se mělo začít na přestavbě pracovat zatím ŘSD neuvedlo. Předpokládané náklady jsou dva a půl milionu korun.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Litvínovice, kruhový objezd, přestavba, Ředitelství silnic a dálnic, rekonstrukce, České Budějovice, Tomáš Voráček

Konec dlouhým kolonám? Kruháč v Litvínovicích čeká přestavba  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.