Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Rozšířené záchytné parkoviště začne fungovat od pondělí

Už v pondělí 19. srpna budou moct řidiči zaparkovat na rozšířeném záchytném parkovišti v Jírovcově ulici. Ke stávajícím místům přibylo přes 250 míst. Rozšíření vyšlo město na více než 40 milionů korun.

Druhá část odstavného parkoviště v Jírovcově ulici přechází do režimu předčasného užívání stavby. „K dosavadním stáním nově přibylo dalších 257 míst, takže dohromady je v Jírovcově 438 míst, kde mohou řidiči pohodlně parkovat se svým vozidlem. A navíc mají i nadále možnost využívat pro cestu do centra bezplatnou linku městské hromadné dopravy č. 23, která je doveze až na náměstí Přemysla Otakara II.,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička.

Druhá část záchytného parkoviště je dokončena. Zaparkovat tu teď může přes čtyři sta aut

Další místa k parkování nabídne řidičům druhá část záchytného parkoviště, kterou město v těchto dnech dokončilo. Celkem teď plocha nabízí přes čtyři sta míst ke stání. Předčasně užívat by je mohli lidé do dvou týdnů.

Stání mají betonovou vegetační dlažbu, komunikace jsou z asfaltového betonu a krátké chodníkové trasy ze zámkové dlažby. Odvodnění ploch je zajištěno pomocí vsakovacích příkopů a na parkovišti jsou umístěny také přístřešky pro jízdní kola, oplocení a svislé dopravní značení včetně náhradní výsadby.

„Součástí realizace bylo také uložení chrániček, podzemních a datových kabelů pro závory, platební terminály, kamery a další části zabezpečení parkoviště,“ uvedl k celkové investici za více než 40 milionů korun náměstek primátora Petr Holický.  

Velmi dobrou zprávou pro řidiče je i fakt, že ceník parkování zůstává nezměněn a platbu lze provést u jednoho z pěti automatů v hotovosti či bezkontaktní platební kartou, ale i přes aplikaci Sejf, kterou lze stáhnout do jakéhokoli mobilního zařízení.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky záchytné parkoviště, parkování, Jírovcova ulice, Sejf, doprava, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II.

Rozšířené záchytné parkoviště začne fungovat od pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.