Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dálnice mezi Ševětínem a Borkem bude hotová do konce roku. ŘSD se dohodlo na urychlení stavby

Do konce roku zprovozní Ředitelství silnic a dálnic další úsek dálnice D3. Se společností Eurovia se ŘSD dohodlo na urychlení stavby mezi Ševětínem a Borkem. Původní termín byl přitom až březen 2020.

„Dohodli jsme se zhotovitelem o urychlení výstavby D3 v úseku Ševetín - Borek tak, že bude uveden do provozu do konce tohoto roku. Už máme zapsán na ŘSD i sporný pozemek u Lhotic a jednáme tak o možnosti zprovoznit dálnici bez jakéhokoliv omezení,“ uvedl šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

 

Padesátimetrový pozemek u Lhotic vlastnil Jiří Zevl. ŘSD mohlo úsek získat už v roce 2017, pochybilo ale, když za pozemek nezaplatilo včas. Letos v květnu krajský soud potvrdil správnost postupu ŘSD, vyvlastňovacího úřadu i krajského úřadu a stavba tak mohla pokračovat.

Ředitelství silnic a dálnic může dostavět D3 u Ševětína, soud zamítl žalobu

Ředitelství silnic a dálnic může dokončit 50 metrů dálnice D3 v části Ševětín-Borek. Krajský soud v Českých Budějovicích zamítl žalobu majitele pozemku proti vyvlastnění. Jednalo se o poslední pozemek nutný k dokončení celé stavby, dodal.

Úsek D3 Ševětín-Borek dlouhý 10,6 kilometru za 933,2 milionu korun bez DPH měl být původně hotový až v březnu 2020.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj, dálnice, D3, Ševětín, Borek, pozemek, Eurovia CS, Radek Mátl, Lhotice

Dálnice mezi Ševětínem a Borkem bude hotová do konce roku. ŘSD se dohodlo na urychlení stavby  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.