Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Na některých železničních přejezdech v Budějcích dochází k výlukám, řidiči by měli dbát zvýšené pozornosti

Řidiči v Budějcích by měli dbát zvýšené pozornosti při přejíždění železničních přejezdů. Některé jsou totiž kvůli opravám ve výluce a nefunguje na nich signalizace. Pracovní vlaky, které se na těchto tratích pohybují, jezdí sice maximální rychlostí 10 kilometrů za hodinu, i tak by ale měli být řidiči zvlášť pozorní.

Na nefungující signalizaci u železničního přejezdu v Mladém nás dnes upozornila jedna ze čtenářek. „Posílám video z dnešního dopoledne. U železničního přejezdu v Mladém (u Aspery) nefungovala signalizace vlaku a mohlo to špatně skončit,“ napsala k videu Patricie V.

Důvodem jsou podle Správy železniční dopravní cesty rozsáhlé práce na železničních přejezdech, které mohou způsobovat, že je signalizace vypnutá. V těchto případech mají vlaky projíždějící tímto úsekem nařízenou maximální povolenou rychlost. „V případě poruchy nebo výluky musí přes přejezd projíždět strojvedoucí maximální rychlostí do deseti kilometrů za hodinu, aby byl schopen případně okamžitě zastavit, a opakovaně houkat,“ uvedla za SŽDC Nela Friebová.

I když na blížící se železniční přejezd upozorňuje řidiče trojice dopravních značek, měli by přejezd přejíždět maximálně třicetikilometrovou rychlostí za hodinu.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Patricie V.

Štítky železnice, řidič, České Budějovice, výluka, SŽDC, železniční přejezd, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na některých železničních přejezdech v Budějcích dochází k výlukám, řidiči by měli dbát zvýšené pozornosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.