Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

ŘSD opraví na jihu Čech čtyři mosty, do silnic dá 390 milionů korun

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá letos v Jihočeském kraji opravy čtyř mostů. Dva z nich jsou na silnici I/3 v Kaplici a Netřebicích na Českokrumlovsku, další na silnici I/20 v Písku a na silnici I/29 přes řeku Smutná. Odhad nákladů na rekonstrukce mostů je přes 56 milionů korun. ŘSD plánuje také opravit desítku úseků silnic v kraji za 390 milionů korun.

V dubnu by měla začít oprava mostu v Kaplici na silnici I/3. Potrvá 30 týdnů, náklady budou kolem 14 milionů korun. „Na mostě je nefunkční izolace a nevyhovující záchytný systém. V plánu je demolice stávajícího mostu a postavení nového rámového mostu,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký. Postavit se kvůli tomu bude muset provizorní objízdná silnice. Na tahu I/3 budou silničáři od května opravovat i most v Netřebicích, což potrvá přes sedm měsíců a bude stát 19 milionů korun. Ocelové nosníky konstrukce jsou zrezlé, izolační systém nefunkční.

Osm měsíců potrvá oprava mostu v Písku na silnici I/20, začne v dubnu, odhad nákladů je 13 milionů korun. Dělníci zesílí mostní konstrukci a vymění krajní nosník. Téměř půl roku potrvá oprava mostu na silnici I/29 přes řeku Smutná, která začne zřejmě v dubnu a předpokládaná cena je 10,6 milionu korun.

Na osmi místech silnic prvních tříd v kraji chce letos ŘSD měnit asfalt. Opravy potrvají od 14 do 20 týdnů. První práce začnou v březnu. Opravovat se budou vedle jiných míst třeba průtah obcí Tušť na Jindřichohradecku, devět kilometrů dlouhý úsek na silnici I/4 Brusy - Strakonice, kde budou náklady 108,3 milionu korun. Silničáři zrekonstruují také dvě místa na silnici I/22 v Drahonicích a Skočicích. V květnu by měla začít výměna asfaltu na silnici I/3 v českobudějovické Strakonické ulici, na úseku dlouhém 1,4 kilometru budou dělníci pracovat 16 týdnů. Ve Vimperku na silnici I/4 stabilizují silničáři na jaře svah, vybudují tam opěrnou zeď.

ŘSD letos v Česku zprovozní 21 kilometrů dálnic. Na nové stavby by mělo tento rok jít přes 27 miliard korun, meziročně o 3,5 miliardy více. Začnou práce na 85 kilometrech nových dálnic a dalších 49 kilometrech silnic. Rozestavěno je přes 113 kilometrů nových dálnic a 55,8 km nových silnic první třídy. Dalších více než 60 kilometrů se modernizuje na dálnici D1.

Autoři | Foto

Štítky silnice, stavby, most, Jihočeský kraj, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, oprava, Písek, Kaplice, Netřebice, okres Český Krumlov, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Výborné. Dálnice, široké silnice, všechno pozlacené. A výsledek? Modré zóny ve městech, protože ňoumové z kraje zároveň s bytnícími a velice honosnými přestavbami silniční infrastruktůry hloupě decimovali veřejnou dopravu. Krásné silnice, řízené znemožňování veřejné dopravy vedené s důrazným zřetelem k vymístění vlaků osobní dopravy (kterým ucpaná města auty jaksi z principu nevadí) zřizování modrých zón vyloženě nahrává. Jsem zvědavý, komu tato předem jasná a jednoduchá rovnice docvakne nejrychleji. Tvůrcům stále platné veřejně dopravní (anti)koncepce už ne, hlavní tvůrce doorganizoval definitivně (za mák dobrého po něm nezbylo) a druhý (ten který sprasky po tom stařečkovi vehementně schvaloval) vymýšlí v klidu další nové švindly a pletichy na své krásné chatičce.

Pondělí, 27. ledna 2020, 19:30Odpovědět

ŘSD opraví na jihu Čech čtyři mosty, do silnic dá 390 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.