Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopravní podnik otevřel plnící stanici CNG veřejnosti

PR článek

Dopravní podnik města České Budějovice dnes 31. ledna otevřel plnící stanici CNG pro veřejnost. Uživatelé vozů s pohonem na plyn tak mohou nově využít stanici na Novohradské 40, jejíž provoz je nepřetržitý.

Dopravní podnik nově podpořil v takzvané chytré cestě, která představuje koncept šetrnějšího přístupu k životnímu prostředí, i osobní automobily. Plnící stanice CNG, která byla městským dopravcem vybudována roku 2018, a která Dopravní podnik města Českých Budějovic vyšla na cca 27 milionu korun, nyní nabízí možnost plnění až dvěma automobilům naráz.

Postup pro plnění automobilů způsobilých pro použití CNG je velice jednoduchý. Řidiči vloží kartu do platebního terminálu a následně se řídí pokyny na displeji. Plnící koncovku umístí na plnící hrdlo nádrže, páčku umístí do polohy „On“ a stisknou tlačítko start. Po naplnění nádrže vozidla se proces automaticky ukončí.

Využití pohonu CNG je vskutku chytrou cestou mobility, a to nejen po stránce ekologické, ale i ekonomické. Automobily s pohonem na CNG produkují až o 25 procent méně CO2 než běžná auta. Zároveň je CNG nejlevnějším palivem na trhu, neboť provoz automobilu na CNG je až o 50 procent levnější než u auta s naftovým nebo benzínovým motorem. Na Novohradské 40 řidiči aktuálně zaplatí 28 korun za kilogram.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dopravní podnik, CNG, stlačený zemní plyn, dopravní společnost, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik otevřel plnící stanici CNG veřejnsti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.