Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Most přes Dobrovodskou stoku čeká oprava. Řidiči musí počítat s omezením

, aktualizováno 3. dubna 2020, 7:12

Téměř dvacet metrů dlouhý most přes Dobrovodskou stoku se letos dočká oprav. Práce by měly začít už 6. dubna a potrvají dvacet dní. Řidiči proto musejí počítat po dobu rekonstrukce s uzavřením mostu. Úprav se dočká i koryto stoky, které bude zpevněno lomovým kamenem.

Město letos čeká řada rekonstrukcí a oprav komunikací, mostů a modernizace křižovatek, a to jak v centru, tak i v jeho dalších částech. Vedle těchto dopravních omezení si uzavírky vyžádají i stavební práce související s rekonstrukcí vodovodů, kanalizací a výstavbou dalších inženýrských sítí. Proces příprav těchto akcí se ani v době vyhlášeného nouzového stavu nezastavil.  

Jednou z prvních velkých stavebních akcí letošního roku s dopadem na dopravu bude oprava téměř dvacet metrů dlouhého mostu přes Dobrovodskou stoku. Investorem celé akce je kraj a zaplatí za ni 23 milionů korun. „Most nacházející se poblíž světelné křižovatky Nádražní – Strakonická – Pražská byl postaven v roce 1983 a jeho současný stav je již nevyhovující,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Celková rekonstrukce potrvá pět měsíců. „Bohužel první tři týdny od předání staveniště budou práce probíhat za úplné uzavírky komunikace. Musí dojít k nadzdvihnutí nosné konstrukce mostu pro výměnu ložisek a úplná uzavírka je naprosto nutná. Následně bude most pro řidiče průjezdný z poloviny,“ uvedl radní Jihočeského kraje pro oblast dopravy Jiří Švec​.

V rámci rekonstrukce mostu bude, mimo jiné, provedeno odbourání závěrných zídek a nadzdvižení nosné konstrukce pro výměnu ložisek. Bude provedena nová celoplošná hydroizolace a nové římsy se svodidly a mostním zábradlím. Stavební práce bude provádět firma Starmosty. Úpravou projde i koryto Dobrovodské stoky, které se dočká zpevnění dlažbou z lomového kamene.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky oprava, most, Dobrovodská stoka, České Budějovice, Jihočeský kraj, Dobrovodský potok, rekonstrukce, Jiří Švec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most přes Dobrovodskou stoku čeká oprava. Řidiči musí počítat s omezením  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.