Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Křižovatku na Pražské čeká rekonstrukce. Práce začnou v květnu

Křižovatku Pražské třídy a ulice Karolíny Světlé čeká modernizace. Ta začne 1. května a bude trvat až do konce června. Opravy se dočkají chodníky, vyměněny budou semafory a přibude preferenční pruh pro městskou hromadnou dopravu. Po dobu rekonstrukce musí řidiči počítat s omezeným průjezdem křižovatkou.

Modernizace křižovatky Pražská – Karolíny Světlé začně 1. května. „Na místě dojde k úpravě severozápadního nároží křižovatky, opravě chodníků a na silnici Pražská budou v místech přechodů pro chodce signální a varovné pásy pro osoby s omezenou schopností pohybu a také dělící ochranné ostrůvky. Do vozovky se uloží kabely světelného zařízení a bude tam zřízena jedna uliční vpusť,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička s tím, že v uvedeném úseku budou osazeny nové semafory, návěstidla LED, řadiče i kabelové vedení.

Technologie SSZ bude vybavena dálkovým ovládáním akustické signalizace a jednotkou pro preferenci MHD. Všechny práce by měly skončit 23. června. „Snažíme se jednotlivé dopravní stavby sladit termínově tak, aby na sebe plynule navazovaly a vzájemně se nijak neomezovaly,“ dodává náměstek.

V době rekonstrukce musí řidiči počítat s omezenou průkezdností křižovatky.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky rekonstrukce, křižovatka, práce, Karolina Světlá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatku na Pražské čeká rekonstrukce. Práce začnou v květnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.