Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Modré zóny začnou ve městě fungovat znovu od května

V pátek 1. května začnou ve městě znovu fungovat modré zóny a placená parkoviště. Vláda na svém jednání zrušila usnesení, kterým se platnost parkovacích zón omezila. Parkovací systém ve městě se tak vrací do normálního režimu.

„Vláda usnesení zrušuje s účinností od 28. dubna od 00:00 hodin," stojí v rozhodnutí. V zónách placeného parkování mohly dosud stát všechny automobily zdarma. Platilo to i pro takzvané modré zóny, které jsou určeny obvykle jen pro místní obyvatele a podnikatele.

Parkování zdarma vadí rezidentům, kteří za modré zóny ve městě zaplatili. Město chce problém řešit

Parkování zdarma. Jeden z „benefitů“, ke kterým přistoupila vláda v době koronavirové pandemie. Možnost zadarmo zaparkovat i na jinak placeném stání potěšila zejména ty, kteří jinak odkládali svá auta na vzdálená neplacená stání nebo na záchytná...

V Českých Budějovicích začnou modré zóny a placená parkoviště fungovat od pátku 1. května. Město se tak dohodlo s dopravním podnikem. „Myslím, že bude dostatek času, aby se parkování ve městě v klidu vrátilo do původního stavu před platností nařízení se všemi jeho pravidly,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička v reakci na to, že na pátek připadá státní svátek a následuje víkend, kdy zóny (kromě historického centra) neplatí.

Placená parkovací stání ve městech zrušila vláda 16. března. Město kvůli tomuto opatření zaznamenalo výpadech v příjmech, který se bude pohybovat v řádech jednotek milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky modré zóny, parkování, placení, vláda, nouzový stav, koronavirus, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Za Zimoly zničili veřejnou dopravu na venkově, nyní každý tahá do města auto, protože musí. Takže buď "modré zóny" (stále více, přibývající oblasti, neustálé rozšiřování systému dále a dále od centra), anebo opravit (a k tomu civilizovaně rozvíjet - jako činí v jiných krajích) po Zimolových úřednících zničenou krajskou veřejnou dopravu, především úplně rozklíženou síť linek osobních vlaků. Zimolův poradce pro zničení železnice v kraji totiž neznal princip spojených nádob - zruším busy, vlaky - bude více aut v cílech cest venkovanů - ve městech.

Pátek, 19. června 2020, 08:39Odpovědět

anna Svobodová

Tak to mi docela bude chybět. V centru to parkování je opravdu hrozné.. Samá modra zona a P+R (https://www.dopravniznaceni.com/Ruzne-parkovaci-zony-a-jejich-znaceni-b5153.htm)

Čtvrtek, 18. června 2020, 14:18Odpovědět

Modré zóny začnou ve městě fungovat znovu od května  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.