Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Příští týden začne rekonstrukce Plavské ulice, úplně uzavřena bude do poloviny prosince

Řidiči v Budějcích už od příštího týdne neprojedou po Plavské ulici. Důvodem je rekonstrukce, kterou město a kraj už před nějakou dobou avizovaly. Práce, které vyjdou na několik desítek milionů korun, by měly trvat do poloviny prosince.

Modernizace, která začne příští týden v úterý, počítá s rozšířením silnice o sedm a půl metru, novými autobusovými zastávkami, zelení v okolí a osvětlením. Cyklisté se dočkají nové cyklostezky. 

„Je to uzoučká a nebezpečná komunikace, když se tam potká autobus s osobním autem, je to o život. Nedej bože, aby tam jel cyklista nebo někdo po té silnice šel. Je to významná věc, která pomůže obyvatelům Budějovic, Roudného, řidičům, chodcům i cyklistům,“ řekl v únoru krajský radní Jiří Švec, který dodal, že kraj vyjde modernizace na několik desítek milionů korun. Město by se pak na akci mělo podílet zhruba 15 miliony korun.

Řidiči teď budou muset 7 měsíců počítat s omezením a objízdnými trasami. V Rožnově pak bude upravena i přednost v jízdě s prioritou pro objízdnou trasu. 


Objízdné trasy: 

Auta do 6 tun
Pro auta do šesti tun, MHD a linkové autobusy bude stanovena objízdná trasa, která povede z Nového Roudného ulicemi Otakara Březiny (jednosměrně), Mezi Tratěmi, Jaroslava Hůlky přes náměstí bratří Čapků na Lidickou třídu, a dále až na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde se řidiči napojí na svou obvyklou trasu.

Auta nad 6 tun
Objízdná trasa pro auta nad 6 tun, bude vedena od Roudného ze silnice III/15529 ulicí Roudenská, do ulice Vidovská až na silnici III/15523. Řidiči pak budou dále pokračovat do Nových Hodějovic do ulic Vidovská a Novohradská. Po Novohradské ulici bude objízdná trasa pokračovat oblastí Mladého k Mánesově třídě, po které se řidiči dostanou až na Lidickou třídu, kde se napojí na svou obvyklou trasu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky rekonstrukce, České Budějovice, uzavírka, silnice, cyklista, Roudný, Jiří Švec, Otokar Březina, Jaroslav Hůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden začne rekonstrukce Plavské ulice, úplně uzavřena bude do poloviny prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.