Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rakousko otevřelo hranice, provoz na jihu Čech je plynulý

Provoz na přechodu v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku je plynulý i přes to, že Rakousko od včerejšího dne naplno otevřelo všechny hranice s Českou republikou. Kolony se před příjezdem do České republiky v Dolním Dvořišti netvoří. Plynulý provoz je i v opačném směru.

„Pro nás se nic nemění a zůstáváme na hranicích ve stejném režimu,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Zatímco Rakousko už dělá kontroly na koronavirus jen namátkově, na české straně musí policisté prověřovat každé auto. Kvůli tomu se v minulých dnech na české straně někdy nárazově tvořily hodinové kolony.

Rakousko od včerejšího dne otevřelo všechny hraniční přechody nejen s Českem, ale i Slovenskem a Maďarskem. S úplným otevřením hranic se počítá ve druhém kroku a mělo by nastat 15. června. Pro návrat do České republiky je nadále nutný negativní test na koronavirus, jinak bude muset cestovatel na čtrnáct dní do karantény. Prakticky se tak pro české občany skoro nic nezměnilo.

Není vyloučeno, že v blízké době zavede podobný režim jako Rakousko i česká strana. Podle náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly není důvod pro to, aby se hranice s Rakouskem neotevřely. Nevyloučil, že by se tak mohlo stát již tento týden. Stanovení termínu je podle něho ale záležitostí ministerstev zdravotnictví a vnitra.

Autoři | Foto

Štítky ČR, Rakousko, koronavirus, doprava, Jihočeský kraj, Česko, Dolní Dvořiště, okres Český Krumlov, Slovensko, Maďarsko, Roman Prymula, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rakousko otevřelo hranice, provoz na jihu Čech je plynulý  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.