Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Reklama v Playboyi stála šéfa Jikordu místo. Radní kraje ho odvolali

Rada kraje na svém včerejším jednání odvolala jednatele společnosti Jikord Jana Aleše. Důvodem bylo podle radních nedůvěra v jeho schopnost dalšího vedení společnosti. Celou kauzu odstartovala před několika týdny reklama v časopise Playboy, kterou si měla společnost zaplatit.

„Rada kraje dnes odvolala jednatele Jikordu Jana Aleše. V minulosti proběhly debaty na téma reklama na Jikord v Playboyi. Samo o sobě se nám to zdálo podivné, na druhou stranu nemuselo to znamenat nic závažného. Ale zajímali jsme se o to, a na základě zběžně provedené kontroly, která se vázala na nakládání prostředků určených na PR, jsme zjistili nějaké okolnosti, z nichž jsme na dnešní radě kraje vyvodili odvolání pana Aleše,“ uvedl k situaci radní kraje Jiří Švec.

Podle něj už nemůže mít vedení kraje v Aleše důvěru. „Pan jednatel nám tvrdil, že reklama v Playboyi nestála Jikord, respektive občany našeho kraje, ani korunu, dokonce nám to dal i písemně. Vše ale zatím nasvědčuje tomu, že to tak není. A to byl ten zásadní problém,“ dodal Švec.

Na propagaci firmy upozornil na začátku července opoziční zastupitel Martin Kuba. „Tak tohle už je trochu moc ne? Krajská organizace Jihočeského kraje Jikord, která je placená z rozpočtu kraje a jejímž úkolem je organizace veřejné dopravy v kraji, si platí PR články v celostátním časopise Playboy? Tady snad už chybí jen to, aby pan jednatel byl na fotkách svlečenej,“ napsal na svém profilu na sociálních sítích.

Jan Aleš byl jednatelem společnosti od září 2018. Před ním společnost vedl Jiří Borovka. Redakce se s Alešem pokoušela před vydáním článku spojit a získat jeho vyjádření, bohužel ale neúspěšně. 

Podle Švece teď bude pravděpodobně určeno dočasné vedení společnosti a později bude zvolen Alešův nástupce.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jikord, Jihočeský kraj, doprava, reklama, Playboy, Jiří Švec, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

To jsou drobné, oproti předchozím vládcům (na Borovku by neatestovaný doktor Kuba takhle neštěkal, s ním si jinak rozumí), Starý chuj Žemlička z Hradce ukázal Zimolovi, jak vytřískat prachy z obslužnosti do kapes. Pak se tedy rušily stovky osobních vlaků, jejichž náhradou mělo být koupení několika šrotů z Německa, které předhazují veřejnosti jako bůhvíjaký úspěch. Přitom cestujících ubylo o 2/3, to jistě Aleš zveřejní. Po takových kanónech chmatavých si chtěl holt mladej taky drobet štrejchnout, no nevyšlo to. Ovšem auty ucpaná města a nemožnost v kraji normálně používat veřejnou dopravu, jako to jde jinde v Čechách (kde nekradou z baliku na dopravu), to zůstalo a změny k lepšímu se neočekávají, prachy na dopravu stále končí někde, kde veřejnosti, přírodě nepomohou.

Pátek, 28. srpna 2020, 10:38Odpovědět

Reklama v Playboyi stála šéfa Jikordu místo. Radní kraje ho odvolali  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.