Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hlavní silnici na Krumlov čeká oprava. Stát bude necelých 10 milionů korun

Ředitelství silnic a dálnic začne zítra s opravou jeden kilometr dlouhého úseku silnice I/39 mezi Štilcem a Kosovem. Úsek dostane nový povrch a opraveny budou propustky a sjezdy na vedlejší komunikace. Opravy za necelých 10 milionů mají být hotové do konce listopadu.

Silnice je v úseku Štilec – Kosov podle ŘSD poškozená, ve vozovce jsou trhliny a výtluky. „Během oprav dojde k obnově stávajícího asfaltového souvrství vozovky a opravě částí odvodňovacího systému jako propustků a sjezdů na sousední pozemky,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Jeden kilometr dlouhý úsek se začne opravovat ve středu a hotovo by mělo být do konce listopadu. Během prací nebude silnice kompletně uzavřena. „Doprava bude ve směru na České Budějovice vedena po volné polovině vozovky. Ve směru na Český Krumlov bude provoz veden objízdnou trasou po silnici I/3 a II/155," dodal mluvčí.

Stavební úpravy provede pro Ředitelství silnic a dálnic firma EUROVIA, která vyhrála výběrové řízení s cenou 9, 73 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky oprava, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Kosovo, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní silnici na Krumlov čeká oprava. Stát bude necelých 10 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.