Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Městská hromadná doprava v Budějcích se vrátí do běžného režimu nejspíš až po ukončení nouzového stavu

V případě prodloužení nouzového stavu budou i nadále zachována mimořádná opatření v městské hromadné dopravě v Budějcích. Rozhodl o tom krizový štáb, který zasedal ve čtvrtek ráno. Autobusy a trolejbusy nyní jezdí v krajské metropoli v prázdninovém režimu.

„Provoz MHD se vrátí do standardního režimu, až pominou důvody, které nás k omezení provozu vedly. Tím hlavním je uzavření škol všech stupňů, protože právě žáci a studenti jsou nejčastějšími cestujícími. Současná covidová situace má bohužel za následek snížení zájmu o hromadnou dopravu, což platí i u nočních linek, které se též zatím nerozjedou. Z důvodu bezpečnosti také dopravní podnik všechny vozy pravidelně dezinfikuje,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička.

Nouzový stav nejspíš bude prodloužen

Vláda požádá Sněmovnu o možnost prodloužit nouzový stav o měsíc do 3. prosince. Letošní druhý nouzový stav zatím v České republice trvá od 5. října do 3. listopadu. Prodloužením se budou poslanci zabývat v pátek.

Nouzový stav byl letos poprvé v České republice vyhlášen na jaře a platil od 12. března do 17. května. Nyní by se měl podle představ vlády protáhnout nejméně na dva měsíce. 

„Důvodem je nutnost prodloužit opatření, bez kterých pandemii nemůžeme zvládnout. Věřím, že opozice pochopí vážnost situace a tuto žádost schválí. Je to důležité pro ochranu zdraví a životů našich spoluobčanů,“ pověděl Andrej Babiš.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMČB

Štítky České Budějovice, autobus, MHD, trolejbus, nouzový stav, městská hromadná doprava, Česko, Poslanecká sněmovna ČR, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská hromadná doprava v Budějcích se vrátí do běžného režimu nejspíš až po ukončení nouzového stavu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.