Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Opravy silnic, mostu a stavba dálnice přinesou na jaře v kraji řadu uzavírek

Jaká dopravní omezení čekají v následujících týdnech řidiče v jižních Čechách? Pojďme se podívat na jednotlivé uzavírky.

Oprava silnice v Pasekách na Písecku

Od 1.4. do 20.5. 2021 bude v obci Paseky realizována modernizace silnice II/159. Z tohoto důvodu bude v části úseku průtahu silnice v obci Paseky v uvedeném termínu tato silnice uzavřena.

Po dobu úplné uzavírky silnice II/159 se nařizuje objízdná (severní) trasa ve směru:

Paseky - silnice II/159 – Albrechtice nad Vltavou – silnice II/138 – Chřešťovice – Záhoří – silnice I/29 – Písek – silnice I/20 – silnice II/159 – Tálín – Paseky.

V opačném směru a zároveň objízdná (jižní) trasa ve směru:

Paseky - silnice II/159 – Albrechtice nad Vltavou – silnice II/138 – Temelín – II/141 – Číčenice – Vodňany – silnice I/20 – Protivín – Tálín – silnice II/159 – Paseky.

Úplnou uzavírkou silnice II/159 v části úseku průtahu silnice v obci Paseky dojde ke změně ve vedení linkových spojů pravidelné vnitrostátní osobní dopravy.

Veřejnost bude o změnách ve vedení autobusové dopravy informována vylepením písemného oznámení v dostatečném časovém předstihu. Oznámení obsahuje jak dobu, pro kterou nebude zastávka obsluhována, nejbližší obsluhovanou zastávku, informace o náhradní autobusové zastávce, tak i důvod, proč zastávka není obsluhována.


Oprava mostu a okružní křižovatky v Hluboké nad Vltavou

V termínu od 22.3. do 8.8.2021 bude před obcí Jeznice u Hluboké nad Vltavou rekonstruován most č. ev. 12221-2. Kvůli probíhajícím stavebním pracím je v obci Jeznice po celou dobu nařízena úplná uzavírka pozemní komunikace - silnice III/12221. Objízdná trase je v místě uzavírky vyznačena dopravním značením.

Do 8.8. 2021 bude v Hluboké nad Vltavou probíhat také rekonstrukce okružní křižovatky na silnici č. II/105. Z tohoto důvodu bude uvedený úsek dotčen částečnou uzavírkou pozemní komunikace. Objízdná trasa v tomto případě není stanovena.


Stavba D3 a uzavírka silnice v Nových Hodějovicích, Českých Budějovicích a Dobré Vodě

V souvislosti s výstavbou dálnice D3 probíhá úplná uzavírka silnice III/15523 v Nových Hodějovicích. V dotčeném úseku je budován nový železniční násep a překládka železniční tratě. Stavební práce potrvají do 31.8. 2021. Objízdná trasa je v místě uzavírky řádně označena.

V návaznosti na stavbu dálnice D3 0310/I Úsilné – Hodějovice – Dobrovodská bude také v níže uvedených termínech zcela uzavřena pozemní komunikace silnice III/14611. K uzavírce dojde konkrétně v úseku silnice Dobrovodská, Lázeňská u křižovatky s ulicí U Křížku v Českých Budějovicích a obci Dobrá Voda u Českých Budějovic.

Termín: 10. 4. - 11. 4. 2021 a dále náhradní víkendy z důvodu nepříznivých klimatických podmínek, 17. 4. – 18. 4. 2021, 24. 4. - 25. 4. 2021 a 1. 5.- 2. 5. 2021

Objízdná trasa je stanoveno následovně: sil. Dobrovodská, Ledenická, U Rybníka v Českých Budějovicích a ulice Na Vyhlídce v obci Dobrá Voda u Českých Budějovic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky dopravní info, stavba, dálnice, silnice, řidič, jižní čechy, uzavírky, Jihočeský kraj, Paseky, Albrechtice nad Vltavou, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Tálín, okres Písek, Záhoří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Opravy silnic, mostu a stavba dálnice přinesou na jaře v kraji řadu uzavírek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.