Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ŘSD začne opravovat silnici u Vimperka. Práce potrvají do srpna

Ředitelství silnici a dálnic začne dnes opravovat zhruba kilometrový úsek silnice mezi obcemi Malenice a Lčovice na Prachaticku. Úsek je podle mluvčího Adama Kolouška ve špatném stavu. Práce, které vyjdou na necelých 15 milionů, potrvají až do prvního srpnového týdne.

Opravovat bude ŘSD silnici I/4 na Prachaticku mezi obcemi Malenice a Lčovice. Silnici je podle mluvčího Adama Kolouška ve špatném stavu. Práce budou probíhat ve čtyřech etapách. „Jedná se o opravu konstrukčních vrstev vozovky. Během stavebních prací tak dojde k výměně podkladní, ložné a obrusné vrstvy vozovky. Součástí opravy je i úprava autobusových zálivů a odbočovacího pruhu na čerpací stanici, která se v úseku nachází. Dále bude provedena oprava propustků pod silnicí a sjezdy a dojde k úpravě odvodnění a krajnic,“ uvedl.

Práce budou probíhat za částečné uzavírky komunikace I/4. Veškerá doprava tak bude vedena jedním jízdním pruhem kyvadlově. Provoz budou na místě řídit semafory. „Úplné uzavírky se budou v návaznosti na jednotlivé etapy stavby postupně týkat vedlejších silnic, a to III/107 směr Nahořany, III/14410 směr Lčovice a III/1442 směr Malenice,“ dodal Koloušek.

Práce vyjdou na 14,7 milionů korun bez DPH. Dokončeny by podle předpokladů ŘSD měly být během prvního srpnového týdne.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, oprava, silnice, Prachaticko, Ředitelství silnic a dálnic, Vimperk, Malenice, Lčovice, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne opravovat silnici u Vimperka. Práce potrvají do srpna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.