Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Příští týden začne oprava další části Plavské. Uzavírka potrvá téměř půl roku

Už příští týden začne v Českých Budějovicích oprava další části Plavské ulice. Rekonstrukce navazuje na předchozí etapy, které proběhly v minulém roce. Z důvodu oprav musí ale řidiči počítat s komplikacemi v dopravě. Křižovatka Plavské a L. M. Pařízka bude totiž téměř šest měsíců kompletně uzavřena.

Téměř šest měsíců. Tak dlouho budou muset řidiči v Českých Budějovicích počítat s komplikacemi v dopravě, které způsobí další etapa plánované rekonstrukce ulice Plavská a L. M. Pařízka. Práce mají začít už příští čtvrtek a budou rozděleny do tří etap.

První a třetí část bude trvat od 1. července až do 10. října a týká se části od ulice Jaselská až k mostu přes Malši a úseku od Roudenské ulice až k Lidické třídě. Druhá etapa se týká úseku od odbočky k bytovým domům v Plavské až k Roudenské ulici a je plánována od 11. listopadu do 24. prosince.

Rekonstrukce je společnou akcí města a Jihočeského kraje. „Město tentokrát za obnovu zaplatí 24,6 milionu korun, v první etapě to bylo přes 10 milionů, kraj už stavba vloni stála 33 milionů a letos to bude přes 20 milionů korun,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Kromě opravy povrchu se bude pracovat také na novém parkovišti u garáží nad Malým jezem, chodnících, veřejném osvětlení nebo obnově vodovodních a kanalizačních řadů.

Práce budou probíhat za úplně uzavírky, připraveny jsou proto objízdné trasy. Auta do šesti tun a autobusy budou vedeny ulicemi V. Nováka a J. Buděšínského a v opačném směru ulicemi J. K. Chmelenského, K. Lávičky, J. Buděšínského a V. Nováka. Pro větší vozidla je trasa obousměrně vedena přes Planou, Římov, Komářice, Novou Vec a Nedabyle.

Na možné komplikace spojené s rekonstrukcí upozornila i policie, která má v opravovaném úseku krajské ředitelství. „V příštím týdnu bude znemožněno parkování od křižovatky Lidická x L. M. Pařízka směrem k železničnímu přejezdu Jižní zastávka a zároveň bude uzavřeno i parkoviště před objektem Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky rekonstrukce, silnice, České Budějovice, doprava, oprava, Ladislav Mikeš Pařízek, Jihočeský kraj, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden začne oprava další části Plavské. Uzavírka potrvá téměř půl roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.