Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chodci už nemusí přebíhat frekventovanou silnici. Přes hlavní tah v Sedlci vede lávka pro pěší

V Sedlci na Strakonicku slouží nová betonová lávka za 30 milionů Kč, lidé se díky ní snadněji dostanou přes frekventovanou silnici I/20. Silnice spojuje České Budějovice a Plzeň. Součástí stavby lávky byla i úprava křižovatky za dalších 30 milionů korun. V tiskové zprávě o tom informoval starosta Sedlce Jaroslav Houba (STAN).

"Stalo se tu několik smrtelných úrazů. Auta tu běžně jezdí i stovkou a nebylo jednoduché tuto komunikaci přecházet. Na jedné straně silnice se nachází obec s kostelem, obchodem, poštou a na druhé straně pak druhá část obce, sportoviště a cyklostezka. Kromě místních tudy proto velmi často chodila i mateřská škola,“ uvedl.

Náklady na projekt platily Státní fond dopravní infrastruktury, Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj a obec Sedlec. Stavba lávky začala na podzim roku 2019. Na silnici I/20 je dopravní vytížení mimořádně vysoké, především kvůli nákladním automobilům.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, stavby, doprava, Jihočeský, Sedlec, silnice, lávka, Starostové a nezávislí, Plzeň, České Budějovice, okres Strakonice, Státní fond dopravní infrastruktury, Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodci už nemusí přebíhat frekventovanou silnici. Přes hlavní tah v Sedlci vede lávka pro pěší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.