Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dodržování rychlosti v Českém Krumlově budou nově hlídat radary

Na dvou úsecích v Českém Krumlově budou do konce října naistalována zařízení pro měření rychlosti. Město tak reaguje na dlouhodobé překračování povolené rychlosti na silnicích, umístěním radarů chce zklidnit dopravu.

Vedení Českého Krumlova uvažovalo o pořízení radarů pro měření rychlosti na silnicích dlouhodobě. „Na páteřních silnicích ve městě neustále dochází k překračování maximální povolené rychlosti. Vycházíme také z celkové dopravní koncepce. Klademe důraz na zklidnění dopravy a bezpečnost všech účastníků provozu,“ řekl místostarosta Josef Hermann.

Vedení města zvolilo instalaci zařízení ve dvou kritických místech. „Radary budou měřit rychlost v obou směrech na silnici I/39 v ulici Chvalšinská, přibližně v úseku od parkoviště u Jelení zahrady po čerpací stanici Mol a na silnici II/160 v Objížďkové ulici, přibližně v úseku od křižovatky s ulicí Křížovou po křižovatku s ulicemi Tavírna a Pod Sv. Duchem,“ popsal Hermann. Dodal, že řidiče na měřený úsek včas upozorní dopravní značení.

Výsledky monitoringu měření rychlosti ve vybraných lokalitách mimo hlavní turistickou sezónu ukázaly, že průměrně 35 procent řidičů překročí nejvyšší dovolenou rychlost 50 kilometrů za hodinu. Sedm procent řidičů překročí i rychlost 60 km/h, a to i za situace, kdy jsou na překračování rychlosti upozorněni měřičem.

Měřící zařízení bude mít město v pronájmu. V současnosti byl prostřednictvím veřejné zakázky vybrán dodavatel celého systému, který radary nainstaluje do konce října.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky doprava, bezpečnost, rychlost, měření, Český Krumlov, radar, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodržování rychlosti v Českém Krumlově budou nově hlídat radary  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.