Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Odpočívadlo Chotýčany na D3 má stavět Strabag za 432 milionů korun

Oboustranné odpočívadlo Chotýčany na dálnici D3 poblíž Českých Budějovic postaví společnost Strabag. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) její nabídku za 432 milionů korun bez DPH vybralo jako nejvýhodnější. Na twitteru to dnes uvedl ředitel ŘSD Radek Mátl. Společnosti mohly nabídky podávat do konce června, předpokládaná cena stavby ve vypsaném výběrovém řízení byla 345 milionů korun bez DPH.

"Zhotovitel byl vybrán v rámci multikriteriálního hodnocení za nabídkovou cenu 432 milionů korun bez DPH," uvedl Mátl na twitteru. Mluvčí ŘSD Jan Rýdl řekl, že šlo o výběr nejvýhodnější nabídky, nebyl zaměřen na nejnižší nabídku. Při výběru se podle něj přihlíželo i k délce realizace či zárukám.

ŘSD by podle Rýdla chtělo začít se stavbou letos na podzim. "Má to jedinou podmínku, že se nikdo z účastníků soutěže nezačne odvolávat," uvedl. Lhůty a správní procesy podle něj ještě běží. Podle dřívějších informací ŘSD by stavba měla být dokončena příští rok.

Odpočívadlo by mělo na každé straně dálnice umožnit parkování 40 nákladních aut, 45 osobních aut, čtyř autobusů a pěti vozidel s přívěsem. Na každé straně se také počítá s kontrolním stanovištěm policie. Součástí odpočívadel budou dětská hřiště.

Letos na jaře ŘSD vybralo společnost MOL Česká republika, která bude na odpočívadle v budoucnu provozovat čerpací stanice. Řidičům bude poskytovat pohonné hmoty po dobu 20 let od uvedení odpočívadla do provozu. Společnost ročně zaplatí nájem zhruba pět milionů korun za stanici ve směru na České Budějovice a zhruba 4,8 milionu korun za stanici v opačném směru.

V provozu je teď 70 kilometrů dálnice D3, která má spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celá D3 z Prahy k hranicím by podle dřívějších informací premiéra Andreje Babiše (ANO) měla být hotová do roku 2028.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vizualizace ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, D3, Chotýčany, Ředitelství silnic a dálnic, Strabag, Dálnice D3, dálnice, České Budějovice, Radek Mátl, Twitter, Praha, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpočívadlo Chotýčany na D3 má stavět Strabag za 432 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.