Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce zastávky na Mariánském náměstí finišuje

Modernizace přestupní zastávky na Mariánském náměstí skončí 10. září. Úprava začala v polovině června a v těchto dnech stavební práce finišují. I poté budou řidiči stále projíždět stavbou, kde se bude upravovat okolí. V té době bude zastávka už plně funkční.

„V místě je už dobře vidět nový autobusový záliv pro vozidla MHD a linkových spojů. Délka nástupní hrany pro linkovou dopravu je 44 metrů, takže se tam vejdou až 3 autobusy za sebou, délka pro MHD je 37 metrů. Mezi těmito zastávkami je ještě 15 metrů dlouhý zařazovací či vyřazovací úsek. Povrch zálivu je z prefabrikovaných betonových panelů,“ shrnul náměstek primátora Petr Holický.

Celá modernizace vyšla na více než 10 milionů korun bez DPH. Na místě vznikl nový přístřešek, lavičky, odpadkové koše a stojany na kola.

„Práce budou dokončeny 10. září. Řidiči budou stále ještě projíždět stavbou, kde se bude upravovat okolí, ale vše už bude plně funkční,“ potvrdil náměstek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, Mariánské náměstí, zastávka, Mariánské náměstí (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce zastávky na Mariánském náměstí finišuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.