Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na okružní křižovatce začnou v sobotu stavební práce. Řidiče čekají částečná omezení

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) upraví výjezd z budějcké okružní křižovatky na silnici I/34. Stavební práce na křižovatce začnou v sobotu 11. září, potrvají dva měsíce. Dopravu by neměly výrazně ovlivnit. Až na výjimky zůstane provoz v každém směru ve dvou pruzích.

Dělníci upraví příjezd na křižovatku od Rudolfovské ulice. Vznikne nový pruh, který převede dopravu od Rudolfovské směrem na Lišov a Jindřichův Hradec samostatným jízdním pruhem, takzvaným bypassem. „Ten bude ústit na silnici I/34 ve směru na Jindřichův Hradec. Celkem tak budou z okružního pásu křižovatky nově vytaženy tři jízdní pruhy. Cílem stavebních úprav v řešeném úseku je snaha co nejvíce eliminovat dopravní komplikace, které se zde vlivem výrazného nárůstu dopravy projevují, a to zejména během dopravních špiček,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Práce na křižovatce si vyžádají dopravní omezení, která by však neměla výrazně ovlivňovat silniční provoz. Řidiči budou až na výjimečné situace využívat dva jízdní pruhy v každém směru. „Kvůli demontáži sloupů veřejného osvětlení a středových svodidel povede o víkendu 11. až 12. září provoz od okružní křižovatky ve dvou pruzích. Ve směrem ke křižovatce budou řidiči jezdit v jednom pruhu,“ informovala mluvčí města Jitka Brůha Welzlová.

Stavební úpravy provede pro ŘSD firma Swietelsky za 7,2 milionu korun bez DPH. Hotovo by mělo být do 14. listopadu.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv

Štítky doprava, okružní, křižovatka, stavba, České Budějovice, kruhový objezd, Ředitelství silnic a dálnic, Jindřichův Hradec, Lišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na okružní křižovatce začnou v sobotu stavební práce. Řidiče čekají částečná omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.