Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Křižovatka u Velešína je průjezdná bez omezení, dopravní značení zmizelo

Bez zdržení ode dneška projedou řidiči přes křižovatku u Velešína na Českokrumlovsku. Na hlavním tahu z jihu Čech na Rakousko se v posledních měsících tvořily kolony právě kvůli úpravě tohoto místa.

Práce odstartovaly na hlavní silnici v dubnu. „Odpoledne ve 14 hodin začneme odstraňovat dopravní značení a přibližně od 16 hodin bude úsek zcela průjezdný bez omezení,“ potvrdila dnes za Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Dana Zikešová.

Opravený úsek se nachází v severní části Velešína na hlavním tahu mezi Českými Budějovicemi a Rakouskem. Po úpravě je na křižovatce nově samostatný pruh pro levé odbočení ve směru z Českých Budějovic do Velešína. Další změnou je připojovací pruh pro auta, která jedou směrem na krajské město z ulice Budějovická.

„Díky mnohaletým zkušenostem z jiných staveb a maximálnímu využití našeho know-how a vlastních technologií bylo zprovoznění stavby urychleno o 25 dní oproti smluvnímu termínu, z čehož budou profitovat především řidiči,“ přidal Josef Král, oblastní ředitel společnosti Metrostav Infrastructure pro region Čechy – jih. 

Do akce se kromě ŘSD a Jihočeského kraje zapojilo i město Velešín. Stavební úpravy vyšly na 22,2 milionů korun bez daně. 

Ohodnoť článek

Foto Metrostav Infrastructure

Štítky Velešín, řsd, silnice, doprava, Rakousko, Česko, Ředitelství silnic a dálnic, okres Český Krumlov, České Budějovice, Josef Král, Metrostav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka u Velešína je průjezdná bez omezení, dopravní značení zmizelo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.