Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Příští rok chtějí v Budějovicích stavět kruhový objezd u sídliště Máj. Čeká se na vyjádření hygieny

Českobudějovičtí radní tento týden schválili vypsání veřejné zakázky na okružní křižovatku na sídlišti Máj. Jde o první etapu výstavby silnice, která spojí ulice Branišovská a Na Sádkách. Zástupci města vypsání potvrdili, čekají ale ještě na vyjádření krajské hygienické stanice k druhé etapě projektu.

Okružní křižovatka bude v Branišovské ulici za areálem Jihočeské univerzity. „Jde o první etapu propojky mezi ulicemi Branišovská a Na Sádkách. Předpokládaná hodnota této investice je zhruba 57 milionů korun,“ informoval náměstek primátora Petr Holický (ANO). V době stavebních prací bude podle něj ulice průjezdná.

Radní schválili vypsání veřejné zakázky, to se ale v nejbližších dnech nestane. Kruhová křižovatka je první etapou a druhou je samotná silnice. V případě druhé etapy se však ještě čeká na vyjádření krajské hygienické stanice, která se zabývá mimo jiné hlukovou situací. „Na potvrzení od hygieny čekáme, tušíme, že bychom ho mohli mít na začátku ledna,“ naznačil náměstek.

Soutěž několik týdnů potrvá, a tak Holický odhaduje, že by město smlouvu s dodavatelem podepsalo v dubnu. Na samotnou stavbu má pak vítězná firma 310 kalendářních dnů. 

Propojka ulic Branišovská a Na Sádkách se řeší již několik let, záměr brzdil například výkup pozemků. Život v lokalitě za Jihočeskou univerzitou ve směru k parku Stromovka se v posledních letech výrazně změnil. Došlo tam k rozsáhlé bytové výstavbě, což způsobilo intenzivnější provoz. Na to však nebyla připravená infrastruktura, na což upozorňovali místní obyvatelé. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, sídliště, máj, branišovská, kruhová křižovatka, kruhový objezd, Krajská hygienická stanice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, ANO 2011, Na Sádkách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Příští rok chtějí v Budějovicích stavět kruhový objezd u sídliště Máj. Čeká se na vyjádření hygieny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.