Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Nedělní dopoledne se na jihočeských silnicích neslo ve znamení nehod. U jedné zasahoval vrtulník

Náročný začátek neděle mají za sebou všechny jihočeské složky integrovaného záchranného systému. V rozmezí od 9 do 13 hodin vyjížděly posádky k celkem čtyřem dopravním nehodám. V jednom případě musel zasahovat také vrtulník Letecké záchranné služby. Žádný ze střetů však naštěstí neskončil tragicky.

Hned ke dvěma nehodám po sobě došlo krátce před desátou hodinou dopoledne. Nejprve se střetla dvě osobní vozidla u Chluman na Prachaticku, kde zasahovala jednotka prachatických hasičů. „Původně byla nehoda ohlášená s nutností vyproštění osob, to ale nakonec potřeba nebylo. Prachatičtí hasiči tak na místě prováděli pouze odstranění havarovaných vozidel a následně i úklid vozovky,“ informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Ačkoli se jednalo o čelní střet, k žádnému vážnému zranění nedošlo.

Ke druhému střetu došlo jen několik minut poté v Netolicích na Prachaticku, kde do sebe narazila dvě osobní vozidla. „V tomto případě se jednalo o vážnou dopravní nehodu, kde bylo zapotřebí zajistit vyproštění dvou osob. Zasahovaly zde vodňanské a českobudějovické hasičské jednotky. Následně byl přivolán i vrtulník Letecké záchranné služby,“ doplnila Matějů s tím, že komunikace byla následně více než dvě hodiny po nehodě uzavřená.

„Kromě vrtulníku LZS na místě zasahovaly u Netolic další tři pozemní jednotky Zdravotnické záchranné služby. Při střetu se došlo ke zranění celkem tří osob. Jednalo se o mladého muže a ženu, s nimiž ve vozidle cestovala i jedna nezletilá osoba. U muže a ženy se potvrdila střednětěžká zranění v oblasti pánve, přičemž muž byl následně transportován vrtulníkem do českobudějovické nemocnice. U nezletilé osoby se jednalo o méně závažnější poranění v oblasti dolní končetiny,“ upřesnila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Případem se nyní budou zabývat kriminalisté, protože mají podezření na spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Třetí nehoda se stala na Libínském sedle nedaleko Prachatic, kde osobní automobil zřejmě nezvládl jízdu a narazil do svodidel. K vážnějšímu zranění u něj ale nedošlo.

K poslednímu incidentu vyjížděly jednotky IZS krátce po jedné hodině odpoledne do Hluboké nad Vltavou. V ulici U Parku havaroval osobní automibil značky BMW. „V tomto případě se jednalo o vlastní pochybení řidiče, který nehodu způsobil svým nevhodným chováním na vozovce, v důsledku čehož došlo k převrácení automobilu na střechu. Na místě došlo ke zranění třech osob,“ popsal mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura s tím, že v jednom případě se jednalo o poranění vážného charakteru.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JČK

Štítky nehoda, ZZS, HZS, PČR, zranění, střet, vozidlo, vrtulník, havárie, letecká záchranná služba, úraz, okres Prachatice, Netolice, BMW, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní dopoledne se na jihočeských silnicích neslo ve znamení nehod. U jedné zasahoval vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.