Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějovice uzavřou část silnice v ulici Boženy Němcové. Neprůjezdná bude také Rudolfovská třída

Výčet dopravních omezení v Českých Budějovicích nekončí. Další rekonstrukce se dotkne silnice v ulici Boženy Němcové, začne ale ve výrazně klidnějším období. Práce odstartují v červenci a potrvají 50 dnů. V červnu začne také částečná uzavírka Rudolfovské třídy.

O plánované investici informovali novináře zástupci města. „Jde o opravu vozovky v ulici Boženy Němcové v úseku mezi ulicemi Jánská a Matice Školské. Předpokládáme, že akce začne v průběhu července a dokončena bude do 50 dnů,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice).

Zatím není jasné, jak moc práce zkomplikují provoz na této frekventované komunikaci. Je pravděpodobné, že se uzavře pouze část silnice, plán případných objízdných tras se ale nyní vytváří. „S předstihem na to veřejnost upozorníme,“ přidal Moravec. 

Další uzavírka se dotkne Rudolfovské třídy. Informace se objevila v květnovém Teplárenském zpravodaji. Podle něj potrvá omezení od 5. června do 31. srpna a dojde k úplné uzavírce v úseku mezi ulicemi Štítného a Nádražní. Vjezd do Štítného bude umožněn. Podle dopravního serveru města, kde je možné sledovat aktuální či plánované uzavírky, Rudolfovskou projedou vozy městské hromadné dopravy.

Důvodem uzavírky jsou práce na horkovodu či umístění kabelů pro moderní naváděcí parkovací systém města a další investice. Jelikož se akce týká více investorů, jednali o ní společně při několika setkáních. Podle náměstka primátora Petra Holického (ANO) z diskusí vyplynulo, že v úseku nemá smysl určovat objízdné trasy. Materiál, který uzavírku popisuje, mají nyní na starosti úředníci magistrátu. Před začátkem stavebních prací by měl být veřejné přístupný. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, doprava, ulice, silnice, omezení, léto, Božena Němcová, Ivo Moravec, Jánská, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice uzavřou část silnice v ulici Boženy Němcové. Neprůjezdná bude také Rudolfovská třída  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.