Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silnici, která vede k českobudějovické nemocnici, čeká rekonstrukce

Řidiči v Českých Budějovicích musí v létě počítat s rekonstrukcí frekventované silnice v ulici Boženy Němcové. Práce město naplánovalo na léto, kdy je slabší provoz. Úsek, kde bude vybraná firma pracovat, bude částečně průjezdný.

Rekonstruovat se bude úsek mezi ulicemi Jánská a Matice Školské. Radní tento týden schválili výsledek veřejné zakázky. Vysoutěžená částká je zhruba 6,5 milionu korun a je o šest procent nižší než předpoklad. 

„Zatím to směřuje k tomu, že práce začnou 11. července, pokud nenastane nějaká neočekávaná komplikace. Čekáme totiž ještě na jedno vyjádření,“ řekl Budějcké Drbně náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice). Termín je zatím bez záruky, město bude o rekonstrukci informovat. 

Podle plánů by se silnice měla opravovat během letních prázdnin. Zdroj: Město České Budějovice

Oprava silnice, která vede k Nemocnici České Budějovice, by měla časově vycházet na letní prázdniny. Po dobu prací bude úsek částečně průjezdný. „K úplnému uzavření by mělo dojít pouze při pokládání povrchu, budeme to směřovat na nějaký víkend a čas, kdy tudy jezdí nejméně vozidel,“ dodal Moravec. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, doprava, rekonstrukce, boženy němcové, investice, silnice, Nemocnice České Budějovice, Božena Němcová, Ivo Moravec, Jánská, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnici, která vede k českobudějovické nemocnici, čeká rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.